Φθορίζον παγωτό από… μέδουσα !

Μια γεύση παγωτού για… νυχτερινούς τύπους, δημιούργησε η βρετανική εταιρεία παγωτού «Lick me I’m Delicious». Η νέα πρασινωπή γεύση περιέχει μια πρωτεΐνη μέδουσας η οποία αλληλεπιδρά με τη γλώσσα κάθε φορά που ο καταναλωτής γλείφει το παγωτό, κάνοντάς το να… φωσφορίζει στο σκοτάδι!



Το καινοτόμο παγωτό χωνάκι όμως, όπως φαίνεται, προορίζεται για λίγους, καθώς η κάθε μπάλα στοιχίζει περί τις 140 στερλίνες – που μεταφράζονται σε περίπου 166 ευρώ!

Για το αν ωστόσο το φθορίζον παγωτό είναι ασφαλές, ο δημιουργός του και ιδρυτής της εταιρείας, Τσάρλι Χάρι Φράνσις, απαντά: «Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα κι εγώ ο ίδιος και δεν είδα να φωσφορίζω από πουθενά, οπότε θα έλεγα ναι, είναι ασφαλές».

Η εταιρεία του ευρηματικού νέου από την Ουαλία, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια παγωτοπαραγωγών, έχει δημιουργήσει μια σειρά από περίεργες γεύσεις παγωτού, όπως πικάντικο αγριοράπανο, ροσμπίφ και τυρί με πόρτο.

«Επόμενος στόχος μας τώρα, είναι να δημιουργήσουμε αόρατο παγωτό. Οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες και ταχυδακτυλουργοί, ας έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας» λέει χαριτολογώντας ο Φράνσις.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis