Νεώτερα Και Μαρτυρίες Για Τη Λάμψη Και Το Περίεργο Φαινόμενο Απόψε Στον Ουρανό Της Κεφαλονιάς !

Το συμβάν ανακοινώθηκε στην Πυροσβεστική Κεφαλονιάς από κάτοικο του χωριού Μαυράτα της Νότιας Κεφαλονιάς, χωριό απέναντι από τη Ζάκυνθο.

Τα χωριά που "άκουσαν κάτι" είναι τα χωριά στα ορεινά της Νότιας Κεφαλονιάς.

Από το Πυργί έχουμε την εξής αναφορά

Όσον αφορά τον μετεωρίτη έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή Πυργί στην οποία είμαι, και επίσεις στον Πόρο όπου βρισκόταν ο πατέρας μου είχε θόρυβο και κουνήθικαν λίγο... πάντως έγινε αισθητό σε μεγάλο βαθμό ακόμα και στο χωριό μου που απέχει πολύ από τη θάλασσα και είναι πολύ ψηλά.

Καπανδρίτι

Ήμουν έξω εκείνη την ώρα στη βεράντα και η νύχτα από μαύρη έγινε μπλέ. Ερχόταν απο Καπανδρίτι και έμοιαζε σαν φωτοβολίδα αλλά στο τέλος έβγαζε φωτιές, και μετά από 1-2 λεπτά ακούστηκε δυνατός θόρυβος.

Βλαχάτα
 
Και εμείς τον ακούσαμε το θόρυβο ήταν αρκετά δυνατός.... τα κουφώματα του σπιτιού χτύπαγαν ..σα να έπεσε δυναμίτης κάπου εδώ κοντά .... τα βλαχάτα έγιναν φωτεινά σαν ήταν μέρα έγραψε μια φίλη!! !!!

Από τη Ζάκυνθο
 
Έκανε τρομερό μπουμ και όλοι ψαχνόμαστε να δούμε τι έγινε, νομίζαμε οτι βροντάει αλλά πολύ δυνατά . 

Δημήτρης 

Εγω ήμουν μέσα στην θάλασσα από τα δυτικά ήρθε και στα μέσα της θάλασσας έκανε τον κρότο.

kefaloniapress.gr
 
Καθησυχάζουν οι επιστήμονες


Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9.30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης, όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού στην Κεφαλλονιά. Οι πρώτες πληροφορίες, αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο, καθώς και σε περιοχές της Ηλείας.

Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς

O Δρ. Φυσικής Γιάννης Κοπανάς ε κάθε επιφύλαξη μας ανέφερε ότι ενδεχομένως να είναι τμήματα ενός κομήτη που βρίσκεται σε κίνηση. Ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μια και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατα το πέρασμα κομητών».

patrisnews.com
 
Σύμφωνα με σχόλια χρηστών του facebook το φαινόμενο το είδαν από την μισή Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis