Δείτε τα συγκλονιστικά πορτρέτα από τους απομονωμένους πολιτισμούς στο χείλος της εξαφάνισης . [εικόνες]


Το Before They Pass Away είναι μια ισχυρή σειρά ντοκιμαντέρ του φωτογράφου Jimmy Nelson που απεικονίζει δεκάδες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι άνθρωποι ζουν σε απομόνωση και βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Ταξιδεύοντας στις πέντε ηπείρους, ο άγγλος φωτογράφος καταφέρνει να αναδείξει τις διαφορετικές κουλτούρες που συνάντησε και την ξεχωριστή ομορφιά των 35 διαφορετικών φυλών.

Από την Αιθιοπία και το Νεπάλ, μέχρι την Παπούα Νέα Γουινέα και τη Σιβηρία, ο Nelson παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία από περιβάλλοντα που κατοικούνται από τις διάφορες φυλές. Το έργο παρουσιάζει τον πολιτισμικά πλούσιο τρόπο ζωής και τις εμφανίσεις τους. Κάθε κοινότητα αναδεικνύει τα δικά της μέσα επιβίωσης διατηρώντας την πνευματικότητα της και τα διαφορετικά διακοσμητικά στολίδια της.

Υπάρχει μια πολύ ανθρώπινη προσέγγιση στην σειρά του Nelson. Ενώ οι σύγχρονοι πολιτισμοί είναι εξοπλισμένοι με την τεχνολογία και την αφθονία αγαθών υλικών, ο φωτογράφος ερευνά σε βάθος τις απομακρυσμένες φυλές του κόσμου, βρίσκοντας κάτι πολύ πιο μαγευτικό από τις σημερινές συσκευές και μαραφέτια - μια αίσθηση ανθρωπότητας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis