Πώς Να Στείλετε Το Όνομά Σας Στα Αστέρια !


Την ευκαιρία δουν το όνομά τους να ταξιδεύει στο διάστημα, χαραγμένα σε ένα μικροτσίπ του διαστημικού σκάφους που θα ταξιδέψει μέχρι τον αστεροειδή Bennu, το 2016, δίνει η NASA στο κοινό....

 Μετά το πέρας της αποστολής του, το σκάφος που θα μεταφέρει το μικροτσίπ, θα μπει σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, όπου και θα παραμείνει μαζί με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων.

Η δική μας θέση είναι κρατημένη. Αυτό είναι το πιστοποιητικό που στέλνει η NASA μετά την υποβολή του ονόματός σας.

Όσοι ονειρεύονταν να γίνουν αστροναύτες και να κατακτήσουν το διάστημα, αλλά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το όνειρό τους, και όσοι από εμάς δεν έχουν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για ένα ταξίδι μέχρι την στρατόσφαιρα, έχουν, τώρα, την ευκαιρία να δουν το όνομά τους, ανάμεσα στα αστέρια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική αίτηση.

Πώς θα γίνει το παραπάνω πραγματικότητα; Το διαστημικό σκάφος της NASA, με το όνομα γλωσσοδέτη Origins – Spectral Interpretation Resource Identification Security Regolith Explorer ή για συντομία, OSIRIS – REx, θα ταξιδέψει στο διάστημα, μεταφέροντας ένα μικροτσίπ με χαραγμένα τα ονόματα όσων το επιθυμούν, όπως ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία.


Το OSIRIS – REx είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει μέχρι τον Bennu, έναν αστεροειδή με μήκος 500 μέτρα, το 2016, όπου και θα παραμείνει, για 500 ημέρες.

Όσο καιρό βρίσκεται εκεί, θα προσπαθήσει να συλλέξει δείγματα από την επιφάνεια του αστεροειδούς και να τα στείλει πίσω στη Γη, μέσα σε μία κάψουλα επιστροφής δειγμάτων, το 2023.

Μετά το πέρας της αποστολής του, το OSIRIS – REx θα μπει σε μία μακροπρόθεσμη τροχιά γύρω από τον ήλιο, μαζί με το μικροτσίπ και όλα τα ονόματα που θα είναι χαραγμένα πάνω του. Το μικροτσίπ θα ονομαστεί "Μηνύματα στον Bennu!". Σύμφωνα με τον Dante Lauretta, κύριο ερευνητή της αποστολής, η NASA μάς δίνει μία ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην περιπέτεια.


Πώς μπορείτε να στείλετε το όνομά σας στα αστέρια

Όσοι επιθυμούν να δουν το όνομά τους γραμμένο σε ένα διαστημικό σκάφος που θα ταξιδέψει στο διάστημα και να συμμετάσχουν, έστω εμμέσως, σε μία αποστολή εξερεύνησης του σύμπαντος, πρέπει να υποβάλουν το όνομά τους ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση planetary.org/bennu, το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά την υποβολή του ονόματός του, κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κατεβάσει και να εκτυπώσει ένα πιστοποιητικό που τεκμηριώνει τη συμμετοχή του στην αποστολή του OSIRIS – REx. Όσοι επιλέξουν να ακολουθήσουν την αποστολή στο Facebook, θα λαμβάνουν συνεχείς ενημερώσεις, σχετικά με την πρόοδο της αποστολής αλλά και με το που βρίσκεται το όνομά τους στο διάστημα.

Οι στόχοι της αποστολής

Η μελέτη του υλικού που θα συλλέξει το OSIRIS – REx αναμένεται, σύμφωνα με τη NASA, να δώσει απαντήσεις σε πολύ βασικές ερωτήσεις γύρω από την σύνθεση του πρώιμου ηλιακού συστήματος και την πηγή της οργανικής ύλης και του νερού που κατέστησαν δυνατή την ύπαρξη ζωής στη Γη.

Επιπλέον, η αποστολή θα βοηθήσει την υπηρεσία, στις προσπάθειές της να εντοπίσει τον ακριβή αριθμό των δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στη Γη (Near-Earth objects), καθώς επίσης και στην καλύτερη πρόβλεψη των τροχιών αστεροειδών που υπάρχει πιθανότητα να συγκρουστούν με τον πλανήτη μας.

Η αποστολή του OSIRIS – REx εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η NASA, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την αποστολή ανθρώπου σε έναν αστεροειδή, μέχρι το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis