Η Αποστολή Εξερεύνησης Της Ευρώπης !! (Βίντεο)

Στα σχέδια του Λευκού Οίκου αποστολή στον παγωμένο δορυφόρο του Δία

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκριθεί ένα ποσό της τάξης των 17.5 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση της NASA από την 1η Οκτωβρίου του 2014 ως τον Οκτώβριο του 2015.

Ανάμεσα στα προγράμματα τη χρηματοδότηση των οποίων εγκρίνει ο Μπαράκ Ομπάμα είναι η κατασκευή καινούργιων διαστημικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μια αποστολή εξερεύνησης της Ευρώπης, του μεγάλου δορυφόρου του Δία που πιστεύεται ότι κάτω από την παγωμένη του επιφάνεια υπάρχει ένας ωκεανός που πιθανώς φιλοξενεί κάποιες μορφές ζωής.

Η NASA συνεργάζεται ήδη με τρεις εταιρείες (Boeing, Space Exploration Technologies, Nevada Corp.) για τη δημιουργία νέων οχημάτων μεταφοράς αστροναυτών τα οποία έχουν λάβει την ονομασία «διαστημικά ταξί».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι το καλοκαίρι η NASA θα πρέπει να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για τις εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί και για το σκάφος που θα κατασκευαστεί. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τον χρόνο που διανύουμε προϋπολογισμό 696 εκ. δολάρια και για τον επόμενο χρόνο η πρόταση του Λευκού Οίκου είναι για άλλα 400 εκ. δολάρια.

Ο Λευκός Οίκος ζητά επίσης από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια χρηματοδότηση για να ξεκινήσει η οργάνωση μιας αποστολής εξερεύνησης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της NASA, αν ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία της αποστολής, στα μέσα του 2020 θα μπορεί να αποπλεύσει ένα ρομποτικό σκάφος για τον παγωμένο δορυφόρο. Ειδικοί εκτιμούν ότι το συνολικό κόστος αυτής της αποστολής θα αγγίξει τα 5 δισ. δολάρια.

Ο Λευκός Οίκος ζητά επίσης έγκριση για χρηματοδότηση 3.1 δισ. δολαρίων για τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και 2.8 δισ. δολαρίων για την κατασκευή της κάψουλας Orion με την οποία σχεδιάζεται να γίνουν επανδρωμένες αποστολές των ΗΠΑ σε Σελήνη και Άρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis