Η "Χαμένη Ατλαντίδα" της Κίνας (PICS-VIDEO)

Η "πόλη των Λεόντων" στην Κίνα αποτελεί την Ασιατική έκδοση της χαμένης Ατλαντίδας. Πώς χάθηκε σε βάθος 40 μέτρων μέσα σε λίμνη πριν από 55 χρόνια.





Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια που αναπαύονται σε βάθος που φτάνει τα 40 μέτρα, βρίσκεται σε τεχνητή λίμνη στην Κίνα.


Η "Lion City" (Πόλη των Λεόντων), ή αλλιώς Shi Cheng, αποτέλεσε εμπορικό και πολιτικό κέντρο της ανατολικής επαρχείας Zhejiang της Κίνας.


Όμως το 1959, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού σταθμού και τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης στην περιοχή.
 

Με την ανέγερση του νέου φράγματος, η ιστορική μητρόπολη σιγά σιγά καλύφθηκε από το νερό και χάθηκε στον πάτο της σημερινής λίμνης Quiandao σε βάθος που σε ορισμένα σημεία αγγίζει τα 40 μέτρα.

Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών εστάλη στην λίμνη για να εξερευνήσει την σύγχρονη αυτή "Ατλαντίδα", καταγράφοντας καταπληκτικές εικόνες.
 



Η πόλη, που βρίσκεται για σχεδόν 55 χρόνια μέσα στο νερό, έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση προστατευμένη από τους ανέμους, τις βροχές και τον ήλιο και σχεδόν κάθε κατασκευή παραμένει εντελώς άθικτη περιλαμβάνοντας ξύλινα δοκάρια και σκάλες.
 

Οι τοπικές αρχές θέλουν να μετατρέψουν την πόλη σε πόλο έλξης για τουρίστες διοργανώνοντας υποβρύχιες επισκέψεις.
 

Σκίτσο της "Shi Cheng" όπως υπολογίζεται πως ήταν πριν από μερικούς αιώνες
 




















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis