Βρέθηκε σπίτι μαγισσών !

Κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο παροχής νερού στην Αγγλία, βρέθηκε καλύβα όπου, κατά τα φαινόμενα, δρούσαν… μάγισσες. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι ερευνητές λόγω, μεταξύ άλλων, μιας μουμιοποιημένης γάτας που βρήκαν μέσα στον τοίχο. Το σπιτάκι ίσως αποκαλυφθεί πως ανήκει σε μία από τις πλέον ζοφερές περιοχές της ιστορίας της Αγγλίας σε ό,τι αφορά τις μάγισσες και τους μάγους






Η καλύβα του 17ου αιώνα βρέθηκε κοντά στο βρετανικό χωριό Barley, στο διαβόητο Pendle Hill. Στην περιοχή εκείνη λέγεται ότι στις αρχές του 17ου αιώνα οι υποτιθέμενες μάγισσες έκαναν τις φοβερές τους τελετές. Το 1612, δέκα από αυτές δικάστηκαν και απαγχονίστηκαν.

Οι μύθοι και οι θρύλοι οργιάζουν γύρω από το «στέκι» των μαγισσών. Η τελευταία αυτή ανακάλυψη έδωσε τροφή σε νέες υποθέσεις: Θα μπορούσε η καλύβα να είναι ο περίφημος Malkin Towel; Ο πύργος λέγεται ότι το έτος 1612, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή εκείνης της χρονιάς, ήταν ο χώρος της θρυλικής συγκέντρωσης των μαγισσών του Pendle Hill.

Οι αρχαιολόγοι που κλήθηκαν να διενεργήσουν τη σχετική έρευνα, βρήκαν μέσα στο κτίσμα ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Εκεί υπήρχε μια μουμιοποιημένη γάτα μέσα σε έναν τοίχο. Φαίνεται πως το ζώο θάφτηκε ζωντανό, για να προστατέψει τους κατοίκους του σπιτιού από τα κακά πνεύματα, όπως σχολιάζει η Press Association.

Δεν συναντά κανείς κάθε μέρα μια καλύβα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού, λέει ο Carl Sander, επικεφαλής του προγράμματος της εταιρείας United Utilities. 
«Το κτίριο βρίσκεται σε μια αξιοσημείωτα καλή κατάσταση. Περιδιαβαίνοντας το χώρο έχεις πραγματικά την αίσθηση πως μεταφέρεσαι στο παρελθόν».

Όταν οι ερευνητές είδαν τη στέγη του κτίσματος, αντιλήφθηκαν την ιδιαιτερότητα της ανακάλυψης, όπως λέει ο διευθυντής της αρχαιολογικής ομάδας, Frank Giecco: «Είναι σαν να βρήκαμε τη δικιά μας, μικρή Πομπηία». 

Ο Simon Entwistle, που ασχολείται με την έρευνα περί μαγισσών του Pendle, έφτασε να συγκρίνει το εύρημα με την αποκάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών!

Pendle Hill
Yahoo Nachrichten (14/12/2011)
arxaiologia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis