Τον "Παγοκρύσταλλο Του Θανάτου" Κινηματογράφησε Μια Ομάδα Του BBC!


Ένα πολύ όμορφο βίντεο του "Παγοκρύσταλλου του θανάτου"  γυρίστηκε με μια time-lapse βιντεοκάμερα στα βαθιά παγωμένα νερά. Το φαινόμενο αυτό δεν είχε καταγραφεί ποτέ ως τώρα, και το BBC κατέγραψε  τα πιο εκπληκτικά πλάνα που έχουν καταγραφεί ποτέ.



Στο βίντεο μπορούμε να διακρίνουμε τον κρύσταλλο να δημιουργείται. Μεγαλώνει αργά, αλλά όταν αγγίζει το πυθμένα του ωκεανού, σκοτώνει οποιαδήποτε μορφή ζωής βρεθεί στον δρόμο του.

Ο "Παγοκρύσταλλος του θανάτου" προκαλείται από την κρύα, βυθιζόμενη "άλμη", η οποία είναι ποιο βαριά από το υπόλοιπο θαλλασινό νερό, και καθώς έρχεται σε επαφή με το θερμότερο νερό που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλλασσας σχηματίζεται αυτός ο κρύσταλλος.




Με τις σύγχρονες αυτές κάμερες οι ειδικοί κατέγραψαν αλμυρό νερό να αποβάλλεται από τον πάγο στην θάλλασσα και να βυθίζεται.

Η θερμοκρασία αυτής της βυθιζόμενης "άλμης" , είναι κάτω από 0 C , και αναγκάζει το νερό που υπάρχει διπλα της να παγώνει και να δημιουργεί μια παγωμένη θήκη τριγύρω της.

Σε περίπτωση που η κορυφή του παγοκρύσταλλου αγγίξει το πυθμένα του ωκεανού, σχηματίζει έναν ιστό πάγου ο οποίος παγώνει οτιδήποτε αγγίξει, συμπεριλαμβανομένων των αχινών και των αστεριών.


Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο κινηματογραφήθηκε πρώτη φορά από τους εικονολήπτες Hugh Miller και Doug Anderson, για το BBC One series Frozen Planet.


Πηγή : ghosttheory.com , bbc.co.uk

Μετάφραση-Απόδοση-Επιμέλεια

Αστρική Προβολή
astrikiprovoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis