Πεντάλφα: Το σύμβολο της τελειότητας

Ας παραδεχθούμε όλοι οτι η πεντάλφα δεν είναι τελικά αυτό που με τόση επιδεξιότητα μας πλάσαρε η εκκλησία. Ας ξεχάσουμε την πεντάλφα σαν σύμβολο του Σατανά. Δεν υπάρχει καμμία σχέση πεντάλφας-Σατανά, είναι όλα ένα παραμύθι.

Η πεντάλφα είναι ένα σύμβολο το οποίο δημιούργησε ο Πυθαγόρας. Κατα αυτόν στην πεντάλφα η κάθε κορυφή σχετίζεται με ένα στοιχείο που δίνει ζωή στον άνθρωπο : γη-ύλη, νερό-υγρά, αέρας-ανάσα, φωτιά-ενέργεια, ψυχή-νους.




 
Πεντάλφα: Η χρυσή τομή του κόσμου ;

Η πεντάλφα κατασκευάζεται από ένα κανονικό πεντάγωνο φέρνοντας τις διαγώνιους στο πεντάγραμμο αυτό.
Η πεντάλφα συνδέεται με τη χρυσή τομή φ: ο λόγος κάθε ευθύγραμμου τμήματος που εμφανίζεται σε αυτή ως προς το αμέσως μικρότερό του ισούται με τη χρυσή τομή. Σύμφωνα με την εικόνα είναι:
\frac{IG}{IE} = \frac{IE}{AB} = \frac{AB}{BC} = \phi

Η χρυσή τομή ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Θεωρείται ότι δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση. Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (585 - 500 π.Χ.).

Πεντάλφα και μαγεία

Στην μαγεία η πεντάλφα χρησιμοποιούνταν σαν σύμβολο προστασίας. Ότι υπήρχε μέσα στον κύκλο της πεντάλφας προστατευόταν από τις σκοτεινές δυνάμεις.

Οι νεαροί μάγοι και όσοι δεν είχαν τελειώσει ακόμα την εκπαίδευση τους φορούσαν την ανεστραμένη πεντάλφα, ενώ οι δάσκαλοι και οι σοφοί και όσοι είχαν τελειώσει την εκπαίδευση τους φορούσαν την κανονική. Η ανεστραμένη πεντάλφα δηλώνει την κυριαρχία του υλικού κόσμου έναντι στον πνευματικό, ενώ η κανονική την κυριαρχία του πνευματικού έναντι στον υλικό.



Πεντάλφα και θεοί

  1. Αρχαία Μεσοποταμία (περίπου το 3.500 π.Χ.), όπου εικάζεται πως συμβόλιζε το Ουράνιο Ον και χρησιμοποιούνταν ως προστασία.
  2. Στην Σουμερία, εμφανίζεται ως το σύμβολο του UB, δηλαδή της Ουράνιας Κατοικίας.
  3. Αρχαία Βαβυλώνα υπήρξε σύμβολο πλανητών Δια, Ερμή, Άρη και Κρόνο αντίστοιχα, και της πέμπτης κατεύθυνσης ‘πάνω’ που αντιστοιχεί στην ‘Ουράνια Βασίλισσα’, δηλαδή την Αφροδίτη (την Βαβυλώνια ‘Ιστάρ’). Έτσι, η Πεντάλφα συνδέθηκε με την λατρεία της Θεάς της Ομορφιάς και της Αγάπης.
  4. Αρχαία Αίγυπτος αντιπροσώπευε την Θεϊκή Μήτρα και περιβάλλονταν από βαθιά φιλοσοφία .
  5. Αρχαίοι Κέλτες και Νορβηγοί, η Πεντάλφα υπήρξε σύμβολο προστασία από οτιδήποτε κακό.

Ιστορία της πεντάλφας ως σατανικό σύμβολο.

Όταν η εκκλησία θέλησε να επικρατήσει ο χριστιανισμός ως θρησκεία τότε κυνήγισαν τους μάγους και τις μάγισσες καθώς και τους παγανιστές και όλους όσους ήταν αντίθετοι με τον χριστιανισμό ή δεν ήθελαν να τον ασπαστούν. 
Τον 19ο αιώνα ένας κληρικός με το όνομα Eliphas Levi στην δημοσίευσή του Dogme et Rituel de la Haute Magie ("Dogmas and Rituals of High Magic") σύνδεσε την πεντάλφα με μια εικόνα του Βαθομέθ ή τον θεό Πάνα της ελληνικής αλλά και ξένης μυθολογίας, που ζωγράφισε ο ίδιος, και δημιούργησε την ανεστραμένη πεντάλφα με το κεφάλι του θεού στο κέντρο. Βέβαια ο Βαθομέθ μόνο σατανικός δεν ήταν, αλλά αντιθέτος ήταν ο σοφός Μύστης, Αλχημιστής, Φύλακας-Θεός της Ισορροπίας και της Απόκρυφης Γνώσης. Το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε το σύμβολο της πεντάλφας ήταν όταν ο Anton Lavey ύδρισε την εκκλησία των σατανιστών και χρησιμοποίησε την πεντάλφα με το κεφάλι του Βαθομέθ σαν σύμβολο του Σατανά.


Και έτσι ένα σύμβολο χιλιάδων χρόνων έφτασε να θεωρείται το σύμβολο του κακού.


Πηγές :

  1. ΜΑΓΕΙΑ, Η Απόκρυφη Παράδοση του Κόσμου, Έργο Συλλογικό, Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
  2. ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ Η Αναγέννηση της Αρχαίας Θρησκείας, Χαρίκλειας Μήνη, Εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ
  3. Wikipedia
  4. esoterica.gr
  5. metafysiko.gr




25 σχόλια :

  1. Μπράβο, πολύ καλό άρθρο. Πρέπει επιτέλους ν' αρχίσει ν' ακούγεται και η άλλη εκδοχή των πραγματων(που κατά τη γνώμη μου είναι και η πιο σωστή) και να σταματήσει αυτό το παραμύθι περί "χριστιανισμού"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ ColourfulFairy για το σχολιό σου. Κύριος σκοπός του άρθρου αυτού ήταν να δείξει πόσο εύκολα παραποιούνται τα πράγματα, έστω και από λάθος.Απλά η πεντάλφα δημιουργήθηκε από τον πυθαγόρα, κατα την άποψη μου είναι ένα πολύ "τέλειο" σύμβολο και απλώς ήθελα να παρουσιάσω παράλληλα με την παραποίηση της και την ιστορία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι ο δημιουργος της πενταλφα ειναι ο elifas levi η οπως αλλιος γραφετε το ονομα του

      Διαγραφή
  3. οτι να ναι...ο Πυθαγορας φιλε δε χρησιμοποιουσε τη πενταλφα ,οπως ο eliphas levi και οι σατανιστες - καββαλιστες - υπερμασονοι 'πεφωτισμενοι', για επικλησεις πνευματων....κανενα συμβολο δεν ειναι αρνητικο απο μονο του και ο πυθαγορας δεν εχει σχεση μ αυτα τα εβρ@ικ@ μι@σματα που αναφερεις στο αρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :| φίλε μου ξαναδιάβασα το άρθρο 2 φορές με την αμφιβολία ότι μου ξέφυγε κάποιο σημείο. Αλλά και πάλι δεν βρήκα τίποτα. Δεν υπάρχει σημείο που να αναφέρω ότι ο Πυθαγόρας ήταν σατανιστής, ή ότι την χρησιμοποιούσε με τον ίδιο τρόπο που την χρησιμοποιούν όλοι αυτοί. Ούτε μια αναφορά, ούτε ένα υπονοούμενο. Και το ξέρω διοτι εγώ το έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν συμφέρει στην εκκλησία να πει την αλήθεια για το οτιδήποτε. Άμα βγούνε πολλές αλήθειες που έχει κρύψει τότε όλοι οιάνθρωποι 8α πάψουν να πιστεύουν σε αυτήν (όχι όμως στον Θεό). Πίσω από τα ψέματα κρύβεται η απληστία γιατί με αυτά κερδίζει χρήματα η εκκλησία. Άσχετομε την πεντάλφα αλλά πραγματικό.Ήρθε ο καιρός να ερευνήσουμε, πιστεύουμε δε πιστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε και εμείς ανώνυμε :

    ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    όπως είναι κανονικά και όχι όπως έχει παραλλαχθεί σκόπιμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και τι θα γινει αμα ερευνησουμε;Θα μαθουμε 5 πραγματα παραπανω που στην τελικη θα επισκιασουν τα αλλα 5 που ξεραμε..μετα θα ζηταμε να μαθουμε ακομα περισσσοτερα και στο τελος η υπερβολικη γνωση θα μας τρελανει τα μυαλα..
    Δεν θα βγαλουμε ποτε ακρη με τετοια θεματα..Ο καθενας θα λεει τα δικα του και δεν θα υπαρξει τελος.Και αυτο το πιστευε και μη ειναι δημιουργημα των ιαχωβαδων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε για να είσαι σε τετοιο blog και για να ψάχνεις αυτά τα θέματα μάλλον σημαίνει ότι θέλεις να μάθεις... Ποιανού κατασκεύασμα είναι η φράση να σου πώ την αλήθεια εμένα προσωπικά δεν με πειράζει από την στιγμή που είναι σωστή. Δεν θα δεχθώ τίποτα χωρίς να το ψάξω, και το ίδιο λέω σε όσους ανοίγουμε τέτοιες συζητήσεις. Το άν θέλει κάποιος να δεχθεί τις απόψεις μου όπως τις αποτυπώνω, ή οχι είναι θέμα δικό του και δεν το ζητάω. Όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη, και με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενώς και την συζήτηση απλώς εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και με την έρευνα για το τι ισχύει ή οχι, διότι μπορεί κάτι να μας έχει ξεφύγει.Άλλωστε το αναφέρουμε και στο "Σχετικά Με Εμάς". Και όσο για το τελευταίο ότι "ποτέ δεν θα βγάλουμε άκρη σε τέτοια θέματα" αυτό δεν ισχύει διότι με την συζήτηση λύνονται πολλά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδω μεσα υπαρχουν αρκετα θεματα για διαβασμα,δεν εχει συγκεκριμενα ,γι αυτο και βρισκομαι εδω.Στο τελευταιο εγω θα παραμεινω..Η γνωμη μου δεν αλλαζει και δεν προκειται να αλλαξει ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Ανώνυμε δεν προσπαθώ να σου αλλάξω άποψη απλώς την γνώμη μου εξέφρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βρε πατε καλα????την πενταλφα δεν την πλασαρε ο χριστιανισμος που γραφετε.. αλλα ο σατανισμος την χρησιμοποιησε,πιθανον απτον πυθαγορα..ντρεπομαι για παρτι σας που το γραφετε κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε ανώνυμε μην ντρέπεσαι καθόλου. Η πεντάλφα αν το πάμε καθαρά μόνο στιν αιρετική της ιστορία, την χρησιμοποίησε ο βασιλιάς Σολομώντας στην περίφιμη σολομωνική σαν μέσο και σύμβολο καθαγιασμού του χώρου.Δεν μήλησε ποτέ για σατανικό σύμβολο. Όπως και σε όλες τις επικλήσεις και σε όλα τα μαγικά ξόρκια και τελετές χρησιμοποιήται για προστασία. Και εδώ έρχεται ο Eliphas Levi, κληρικός, που ζωγράφισε το Βαθομέθ με την πεντάλφα στο κεφάλι του. Και από τότε έχει μείνει οτι ο Σατανάς είναι ο τράγος και η πεντάλφα το σύμβολο του. Αν αυτό δεν το πλάσαρε η εκκλησία τότε ποιός το έκανε. Βέβαια μην ρίχνω όλο το κακο στην εκκλησία, διότι και ο Lavey όταν δημιούργησε την εκκλησία του Σατανά χρησιμοποίησε τον Βαθομέθ με την πεντάλφα σαν σύμβολο της. Ο Eliphas Levi την έφτιαξε τον 19ο αιώνα ο Lavey γεννήθικε το 1930... Τα συμπεράσματα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μηπως με την πενταλφα καλουν δαιμονες?τυχαιο?
    δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν διαβάσεις μαγεία και γενικά τέτοιες επικλήσεις η πεντάλφα χρησιμοποιείτε για να προστατεύσει ότι υπάρχει μέσα της από τον δαίμονα που θα καλέσουν. Τυχαιο ??????? Δεν νομίζω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τον δαιμονα θα μου πεις ρε αδερφε γιατι τον καλεις?γιατι απο οτι καταλαβα εχεις ασχοληθει με το αντικειμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ προσωπικά δεν έχω καλέσει δαίμονα. Τον δαίμονα τον καλεί ο καθένας για δικό του σκοπό. Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς όλους τους σκοπούς, άλλος μπορεί να θέλει πλούτη, άλλος δόξα, άλλος γυναίκες, άλλος δύναμη. Γενικά όλη αυτη η διαδικασία είναι επικίνδυνη και για να υπάρχει κάποια προστασία από της ψυχικές επιθέσεις και την δύναμη του "δαίμονα" ότι και αν είναι αυτό που αποκαλούμε δαίμονα, χρησιμοποιούμε την πεντάλφα. Όλα τα βιβλία μέσα αυτό αναφέρουν πνευματική,ψυχική και σωματική προστασία με την χρήση της πεντάλφας. Για αυτό επίσης υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να την σχεδιάσεις και την καθαγιάσεις για να μπορεί να σε προστατέψει σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να συμπληρώσω τον φίλο Psuxakias λέγοντας ότι την ΠΕΝΤΑΛΦΑ τα πρώτα χρόνια μέτα την σταύρωση δεν είχαν ως σύμβολο το σταύρο γιάτι τους θύμιζε τον άσχημο του Χριστού.Έτσι υιοθέτησανε το πεντάκτινο αστέρι το οποίο συμβόλιζε τις 5πληγές του Χριστού(χέρια,πόδια και λόνχη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ Η ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ.ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ.ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΟΥΤΕ ΚΑΚΟ.ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ.ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακριβώς έτσι είναι Γιώτα. Το θέμα είναι πως όταν κάτι έχει μια ιστορία δεν πρέπει εσύ να την παραλλάσεις προς όφελός σου. Δηλαδή οι περισσότεροι γνωρίζουν οτι η πεντάλφα είναι σατανιστικό σύμβολο, το σύμβολο του σατανά, πόσοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν όλες αυτές τις χρήσεις του συμβόλου που ανέφερα παραπάνω, οι οποίες προϋπήρχαν του σατανά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλή η ενημέρωση εδώ αλλά δε χρειάζετε κανείς να ανοίξει βιβλία για να μάθει όλα όσα χρειάζετε να ξέρει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ψάξει μέσα του και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τη ψυχή του. Είμαστε εδώ για ένα σκοπό, να βιώσουμε μεγαλώνοντας και όταν πεθάνουμε να έχουμε αρκετή δύναμη έτσι ώστε η ψυχή να φύγει από το σώμα και να πάει εκεί που χρειάζετε να πάει. Όποιο λουλούδι (ψυχή) δεν ανθίζει γίνετε πάλι κοπριά και όποιο λουλούδι ανθίζει στολίζει το τραπέζι μας. Είναι τόσο απλό. Όλα αυτά περι θρησκείας και σατανισμού, πόνου, δυστυχία, πολέμοι, ναρκωτικά είναι απλά εργαλεία για να επιβραδύνουν η να σταματήσουν τη φυσική μας ροή προς τον πλαστήρα μας. Αυτός μας χρειάζετε εκεί που είναι και εμείς παίζουμε με το π..λί μας. ΞΥΠΝΑΜΕ...τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η πεντάλφα θεωρείται καλή ενω η ανάποδη πεντάλφα κακή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρεπει να τη χαρασσουμε παντα ορθια και ποτε αντεσραμμενη.Με την ορθια ολοι οι δαιμονες τεπονται σε φυγη,ενω η αντεστραμμενη τους προσελκυει.Η ορθια πενταλφα χρησιμοποιειται και σε ξορκια για επιτευξη καθε θετικης επιθυμιας.Δηλαδη γραφουμε την επιθυμια μας σε χρονο ενεστωτα-σαν να συμβαινει ηδη-και απο κατω χαρασσουμε μια πενταλφα.Και φυλαγουμε το χαρτι μεχρι να πραγματοποιηθει η ευχη μας.Οταν πραγματοποιηθει το καιμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis