ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

"Η γνώση είναι δύναμη."

  Απλά και λακωνικά η παραπάνω πρόταση περιγράφει τον σκοπό δημιουργίας της Αστρικής Προβολής. Και όπως συμβαίνει με κάθε δύναμη,  η γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή.
Έχοντας ήδη διανύσει το ένα δέκατο του 21ου αιώνα, ενός αιώνα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο αιώνας της ενημέρωσης και του διαδικτύου, δεν μπορούμε παρά να καθίσουμε αναπαυτικά στις καρέκλες μας και να θαυμάσουμε το απίστευτα τεράστιο θηρίο που ονομάζεται διαδίκτυο.
Μια  αχανής ψηφιακή βιβλιοθήκη που μπροστά της η βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας θα έμοιαζε με βιβλιαράκι τσέπης.
Ένας ωκεανός γνώσεως.
Ένας ωκεανός δύναμης.
Και αν αποφασίσεις να τον ανακαλύψεις, να τον δαμάσεις, να τον ταξιδέψεις, χωρίς το κατάλληλο καράβι, χωρίς τα κατάλληλα εφόδια και χωρίς τους κατάλληλους ναύτες, τότε είναι πολύ πιθανόν να χάσεις τον δρόμο σου, να βυθιστείς, να πνιγείς.

  Και κάπου εδώ σας παρουσιάζουμε την Αστρική Προβολή.

Είναι ένα καράβι το οποίο φτιάξαμε το καλοκαίρι του 2010 και σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε μαζί.

  Όχι, δεν είναι το καλύτερο καράβι που υπάρχει εκεί έξω, σίγουρα υπάρχουν άλλα που είναι πιο έτοιμα για τα μεγάλα ταξίδια που έχετε σκοπό να κάνετε.
Όχι, τα εφόδια που έχουμε δεν είναι πολλά για να σας εγγυηθούμε το πιο ασφαλές ταξίδι που μπορεί να υπάρξει.
Και όχι, οι ναύτες του δεν είναι οι πλέον έμπειροι που υπάρχουν.

  Αλλά είναι ένα καράβι που  έχει φτιαχτεί από καθαρό πάθος για γνώση και αναζήτηση χωρίς πολιτικά ή οικονομικά υλικά.
Με εφόδια την όρεξη, την δημιουργία, την ευαισθησία και την διάθεση βελτίωσης του κόσμου μας.
Αλλά πάνω από όλα με ναύτες που έχουν περάσει χρόνια στον ωκεανό, έχουν γνωρίσει κάποια πράγματα και είναι πανέτοιμοι να σας βοηθήσουν με όλη τους την καρδιά στο δικό σας ταξίδι.
Ποιοι είμαστε

  Η Αστρική Προβολή είναι η φυσική συνέχεια εκατοντάδων συζητήσεων γύρω από το μεταφυσικό και παραφυσικό κόσμο μιας παρέας φίλων.
Κυκλοφορούσε σαν ιδέα στον κύκλο μας, όπως δεκάδες άλλες, μέχρι που μια μέρα ένας από εμάς, εκνευρισμένος με τα όσα διάβασε σε κάποιο blog, αποφάσισε να την υλοποιήσει. Αν και η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο, η προσωρινή λύση του blog θεωρήθηκε από όλους μας εξαιρετική.
Ξεκινήσαμε δύο και αργότερα γίναμε τέσσερις.
Ξεκινήσαμε με 300 page views τον μήνα και σε 6 μήνες είχαμε 12.000.
Και αυτό είναι και το μοναδικό μας καύσιμο. Η επιλογή δηλαδή  του κόσμου  να ενημερώνεται μέσα από το blog μας.

Κάπου εδώ όμως είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα, ώστε κανένας από εσάς που επιλέγει το blog μας για να ταξιδέψει στο ωκεανό της γνώσης να μην έχει κάποιο πρόβλημα.
Αστρική Προβολή: Σκοπός,Θεματολογία  • Η Αστρική Προβολή δεν είναι επιστημονικό blog
  Κανένας από εμάς δεν έχει ακαδημαϊκή μόρφωση πάνω σε θέματα επιστημονικά. Πολλές φορές συμβουλευόμαστε φίλους και γνωστούς που έχουν τέτοιου είδους γνώση, αλλά στην τελική δεν είμαστε επιστήμονες. Αυτό σημαίνει ότι τα άρθρα μας και τα σχόλια μας, τα οποία φέρουν πάντα την υπογραφή μας, βασίζονται σε γνώσεις που έχουμε μαζέψει και μαζεύουμε όλα αυτά τα χρόνια από βιβλία και από έρευνες στο διαδίκτυο, αλλά και από την επαφή μας με άτομα εξειδικευμένα σε διάφορα ζητήματα.
  Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες του ιστολογίου μας είναι άνθρωποι μορφωμένοι και έχουν την ικανότητα να κρίνουν τα όσα διαβάζουν και να επιλέγουν αυτά που θέλουν να κρατήσουν, γι΄ αυτο και εμείς δεν έχουμε σκοπό να σας ανοίξουμε τα μάτια και να σας διδάξουμε, αλλά περισσότερο να σας παρουσιάσουμε θέματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος.
   Όμως είναι πολύ φυσικό κάποιοι να διαφωνούν με τα όσα εμείς παρουσιάζουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς, μέσα από την διαφωνία και τον διάλογο, μόνο κέρδος μπορεί να έχει κάποιος μορφωμένος άνθρωπος.
  • Η Αστρική Προβολή δεν είναι θρησκευτικό blog
  Η πίστη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην πορεία του ανθρωπίνου γένους. Άλλες φορές καταστροφικός ,άλλες φορές ευεργετικός, αλλά σίγουρα πάντα αναγκαίος.
  Η Αστρική Προβολή δεν δημιουργήθηκε ούτε για να περάσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας στους αναγνώστες, ούτε για να κρίνει και να κατακρίνει τις δικές τους.
  Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των συντακτών μας δεν αφορούν κανέναν πέραν τους ιδίους και το ίδιο ισχύει και για των αναγνωστών μας.
  Οποιοσδήποτε προσβληθεί από κάποιο άρθρο ή διαφωνεί με αυτό, είναι ελεύθερος να το συζητήσει σε κόσμιο επίπεδο μαζί μας, αλλά έχοντας πάντα υπόψιν του ότι δεν είναι σκοπός του blog να τον πείσει για το οτιδήποτε.
  Έχουμε σαν κανόνα στο blog την αντικειμενικότητα στα θέματα που παρουσιάζουμε και εξετάζουμε, αλλά σαν άνθρωποι είναι πιθανόν κάποιες φορές να επηρεαζόμαστε από τα πιστεύω μας. Αυτό όμως δεν γίνεται επιτηδευμένα και σκόπιμα.
  Το blog μας σέβεται όλες τις θρησκείες και τα προσωπικά πιστεύω του καθενός, εφόσον όμως οι πρακτικές τους δεν προξενούν κακό σε άλλους.

  • Η θεματολογία της Αστρικής Προβολής
  Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι τομείς εισάγονται στην σφαίρα του ενδιαφέροντος του απλού ατόμου. Χιλιάδες χρόνια πριν οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για το κυνήγι και την καλλιέργεια, αργότερα για την αστρονομία και την γεωμετρία και καθώς η πορεία μας συνεχιζόταν, προστίθονταν και νέοι τομείς. Έτσι σήμερα είναι πολλοί αυτοί οι τομείς που έχουν ενδιαφέρον.

  Η Αστρική Προβολή έχει κύρια θεματολογία τον κόσμο του μεταφυσικού και του παραφυσικού.
Είμαστε όμως άτομα των αποδείξεων και όχι απλά των θεωριών. Όπου δηλαδή είναι δυνατό προσπαθούμε να βρούμε κάποια επιστημονική εξήγηση, μιας και πιστεύουμε ότι καθώς η επιστήμη προχωράει, ο παραφυσικός κόσμος θα γίνετε ολοένα και πιο ξεκάθαρος και ο μεταφυσικός τομέας πιο συγκεκριμένος.
Οπότε και ο χώρος της επιστήμης είναι για μας πολύ σημαντικός και γι' αυτο αναρτούμε σημαντικά
επιστημονικά νέα.

  Από την άλλη είναι πιθανόν οι απαντήσεις σε θέματα όπως "Υπάρχουν φαντάσματα?"  ή "Υπάρχουν εξωγήινοι?"  να χρειαστεί καιρός μέχρι να απαντηθούν και όσοι  ασχολούμαστε με αυτά να αφιερώσουμε τόσο πολύ χρόνο, ώστε να αγνοήσουμε πιο επίκαιρα γεγονότα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή μας, όπως για παράδειγμα την τροποποίηση του καιρού ή την γενετική μετάλλαξη των τροφίμων. Γι' αυτο και, ορισμένες φορές, επιλέγουμε να ξεφύγουμε από τον χώρο του μεταφυσικού και παραφυσικού και να παρουσιάσουμε στους αναγνώστες κάποια θέματα τα οποια πιθανόν να μην γνώριζαν, αλλά είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο μας.

  Είμαστε 4 άτομα προς το παρόν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήθος αναρτήσεων σε καθημερινή βάση.
Αυτό έχει να κάνει και με την έλλειψη διαθέσιμου χρόνου, αλλά και με το γεγονός ότι η θεματολογία μας δεν είναι σαν τα κους κους της show biz, όπου κάθε μέρα έχεις χίλια πράγματα να σχολιάσεις.

  Είναι κανόνας στο blog μας να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά και να προσεγγίζουμε κάθε θέμα αντικειμενικά και χωρίς πάθη. Έτσι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα, το οποίο θα τείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αλήθεια.

  Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αν κάτι δεν φέρει την υπογραφή μας δεν είναι δικό μας.
Πάντα αναγράφουμε τις πηγές μας και αν κάποτε αυτό δεν γίνει να ξέρετε ότι οφείλεται σε παράλειψη και να μας το αναφέρετε.

  Το ότι αναρτούμε ένα θέμα δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα λέγονται στο άρθρο. Απλά αν πιστεύουμε ότι κάποιοι θα το βρούν χρήσιμο στις δικές τους έρευνες, τότε το αναρτούμε. Εξάλλου όπως είπαμε σκοπός μας είναι η παρουσίαση θεμάτων και όχι η διδασκαλία.

  Τα άρθρα τα οποία έχει συντάξει κάποιος από εμάς είναι άρθρα τα οποία πήραν πολύ χρόνο και έρευνα και δημιουργήθηκαν για όφελος των αναγνωστών και όχι για κάποιον άλλο ύποπτο σκοπό.

  Δεν είμαστε υπέρ της καταστροφολογίας και των θεωριών συντέλειας του κόσμου, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κόσμος μας βρίσκετε σε μια σημαντική εποχή στην ιστορία του και αν κάποια είδηση μας φαίνεται ότι αξίζει να αναρτηθεί, θα αναρτηθεί και από κει και ύστερα τον πρώτο ρόλο παίρνει η προσωπική εκτίμηση του καθενός.


  • Όσον αφορά τις αναδημοσιεύσεις των άρθρων μας
  Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναδημοσιεύονται άρθρα μας σε άλλα blogs, καθώς αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που βοηθάει τα blogs να παραμένουν ανεξάρτητα και αδέσμευτα.
  Αν κάποιο "μεγάλο" blog ή site βρει ενδιαφέρον κάποιο άρθρο μας ή κάποια ανάρτηση μας, τότε θα μας βοηθούσε  αρκετά να αναδημοσίευε μέρος του άρθρου και όχι ολόκληρο το άρθρο, για να δυναμώσει και το δικό μας κοινό, ώστε να μπορούμε και μεις να ενημερώνουμε περισσότερο κόσμο.
  Φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα αν κάποιο "μικρότερο" blog από εμάς θέλει να αναδημοσιεύσει ολόκληρο το άρθρο, αν ο υπεύθυνος του κρίνει ότι κάτι τέτοιο θα  δυναμώσει την φωνή του ιστολογίου του.


Το μόνο που ζητάμε είναι να φαίνεται ο συντάκτης και το όνομα της Αστρικής Προβολής.Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Αστρική Προβολή στεγάζεται προσωρινά στο google.blogspot.
Σκοπός μας είναι να μετακομίσουμε σε δικό μας domain, όπου ελπίζουμε να δημιουργήσουμε και κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας, το forum της Αστρικής Προβολής, όπου θα μπορούμε να συζητάμε για θέματα που μας απασχολούν με όλους εσάς.


Αν έχουμε αδικήσει, προσβάλει, ξεχάσει κάποιον ή κάτι, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να λυθεί η παρεξήγηση, γιατί ποτέ δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο σκόπιμα.

Αν κάποιος έχει την διάθεση και το χρόνο να συμμετάσχει ενεργά στην Αστρική Προβολή, τότε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.  Σχόλια, συμβουλές και κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενα.Το e-mail επικοινωνίας  είναι:
astrikiprovoli@hotmail.gr

Επιθυμία μας είναι  να βλέπετε την Αστρική Προβολή όχι ως ένα ακόμα ιστολόγιο, αλλά ως μια διαδικτυακή παρέα φίλων που σκοπός τους είναι να ταξιδέψουν μαζί προς την Ιθάκη.
Και να είστε σίγουροι ότι, όλοι μαζί, θα κάνουμε όσο πιο πολλά ταξίδια μπορούμε για να φτάσουμε κάποτε στον προορισμό μας, όσο το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Με σεβασμό και εκτίμηση για την επιλογή σας,
Η συντακτική ομάδα της Αστρικής Προβολής

ShareThis