1. The Brown Lady - Η διασημότερη φωτογραφία φαντάσματος στον κόσμο

1.  Η "Καφέ" Λαίδη






  Η φωτογραφία της "Καφέ" Λαίδης είναι κατά πολλούς η πιο διάσημη, αλλά και λιγότερο αμφισβητήσιμη, φωτογραφία φαντάσματος που έχει εμφανιστεί.
Το πνεύμα που απεικονίζει λέγεται ότι ανήκει στην Lady Dorothy Townshend, γυναίκα του
Charles Townshend,  δεύτερου Υπό-Κόμη (Viscount) του Raynham.
Οι δυο τους ήτανε κάτοικοι του Raynham Hall, στο Norfolk της Αγγλίας, στις αρχές του 1700.             
Raynham Hall


O Charles Townshend
H Lady Dorothy
  Κάποιοι λέγαν ότι η Dorothy, πριν παντρευτεί με τον Charles, ήταν ερωμένη του Lord Wharton.Ο Charles υποπτευόταν την γυναίκα του για απιστία. Αν και σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία ,η Dorothy πέθανε και κηδεύτηκε το 1726, πολλοί ήταν αυτοί που υποπτεύονταν ότι η κηδεία ήταν απάτη και ότι ο Charles είχε κλειδώσει την γυναίκα του σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους, μέχρι τον θάνατο της αρκετά χρόνια αργότερα.

  
  Το φάντασμα της Dorothy λέγεται ότι στοιχειώνει τις σκάλες και άλλα δωμάτια του Raynham Hall.
  • Στις αρχές του 1800, ο Βασιλιάς George IV, όταν έμενε στο Raynham, είδε την φιγούρα μιας γυναίκας με καφέ φόρεμα να στέκεται δίπλα από το κρεβάτι του.  
  • Εντοπίστηκε ξανά να στέκεται στο χωλ το 1835 από τον Συνταγματάρχη Loftus, που επισκεφτόταν το μέρος για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
  • Την είδε ξανά μια εβδομάδα μετά και την περιέγραψε να φοράει ένα καφέ σατέν φόρεμα και το δέρμα της να λάμπει με μια χλομή φωτεινότητα. Ακόμα, του φάνηκε ότι  της είχαν βγάλει τα μάτια της .

  Λίγα χρόνια αργότερα, ο λοχαγός Frederick Marryat και δυο φίλοι του, είδαν την "Καφέ" Λαίδη να γλιστράει στον διάδρομο ενός ορόφου κρατώντας μια λάμπα.
Καθώς περνούσε, δήλωσε αργότερα ο Marryat, χαμογέλασε στους άντρες με διαβολικό τρόπο.
Ο Marryat πυροβόλησε το πνεύμα με το πιστόλι του, αλλά η σφαίρα απλά πέρασε από μέσα του.

  Αυτή η διάσημη φωτογραφία τραβήχτηκε το Σεπτέμβριο του 1936 από τον Λοχαγό Provand και τον Indre Shira, δυο φωτογράφους που τους είχε ανατεθεί η φωτογράφιση του Raynham Hall για το περιοδικό Country Life.

Αυτά έγιναν σύμφωνα με τον Shira:
"Ο λοχαγός Provand είχε τραβήξει μια φωτογραφία καθώς εγώ κρατούσα το φλας . Εστίαζε για να τραβήξει άλλη μια φωτογραφία. Εγώ στεκόμουν ακριβώς δίπλα του, λίγο πίσω από την κάμερα, με το φλας στα χέρια μου, κοιτώντας ευθεία μπροστά στην σκάλα.
Ξαφνικά εντόπισα μια αιθέρια μορφή να κατεβαίνει αργά τις σκάλες. Αρκετά ενθουσιασμένος φώναξα: "Γρήγορα, γρήγορα!! Κάτι υπάρχει εκεί...!" και  πίεσα την σκανδάλη του φλας. Μετά την ενεργοποίηση του φλας και τον ήχο του κλείστρου, ο Λοχαγός Provand  έβγαλε  πάνω από το κεφάλι  του το μαύρο ύφασμα και γυρνώντας προς το μέρος μου με ρώτησε: "Τι συμβαίνει? Προς τι όλος αυτός ο ενθουσιασμός
?".

  Ύστερα από την εμφάνιση του φιλμ, η εικόνα του φαντάσματος της "Καφέ" Λαίδης φάνηκε για πρώτη φορά. Παρουσιάστηκε στο κοινό στις 16 Δεκεβρίου το 1936 στο περιοδικό Country Life.
Το πνεύμα, από τότε, εμφανίζεται σπανίως.



Αστρική Προβολή
astrikiprovoli.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis