Πλανήτη κατοικήσιμο 20 έτη φωτός από τον ήλιο ανακάλυψαν επιστήμονες !

Είναι κατοικήσιμος! Εξωπλανήτη μόλις 20 έτη φωτός από τον ήλιο που που θα μπορούσε να διαθέτει ζωή υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν Γάλλοι αστρονόμοι.
Ο λόγος για τον πλανήτης  με κωδικό ονομασίας Gliese 581d ο οποίος όπως υποστηρίζουν "είναι αρκετά ζεστός ώστε να έχει ωκεανούς, σύννεφα και βροχοπτώσεις".
Ο Gliese 581d  έχει είδη ανακαλυφθεί από  το 2007 και είναι ένας από τους τέσσερις
ή έξι πλανήτες του παράξενου συστήματος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αstrophysical Research Letters, υποδεικνύει ότι ο πλανήτης αυτός βρίσκεται στην άκρη της φιλόξενης ζώνης.
Ωστόσο δεν είναι όλα αισιόδοξα καθώς ο Gliese 581d ενδέχεται να έχει τη μία πλευρά του μονίμως στραμμένη στο μητρικό του άστρο, οπότε στην άλλη πλευρά θα βασίλευε αιώνια νύχτα.
Η γαλλική ομάδα υποστηρίζει ότι ο εξωπλανήτης έχει το δυναμικό να φιλοξενεί κάποιου είδους κατοίκους! Η ατμόσφαιρά του πιθανότατα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα.
"Ο πυκνότερος αέρας και η πυκνή νέφωση θα κρατούσαν την επιφάνεια σε ένα ζοφερό, κόκκινο λυκόφως" προειδοποιούν οι ερευνητές.
Αν πότε τολμήσει η ανθρωπότητα να κάνει ένα τέτοιο μακρινό ταξίδι με τα σημερινό δεδομένα θα χρειάζονταν 300.000 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis