Damanhur : Ένα περίεργο και κατά πολλούς επιτυχημένο κοινωνικό πείραμα

To Damanhur ειναι μια μυστικιστικη οικοκοινοτητα που βρισκεται στη βορεια Ιταλια (περιοχη Πιεμοντε), 50 περιπου χιλιομετρα βορεια της πολης του Τορινο, στους προποδες των Αλπεων. Η κοινοτητα αυτη διαθετει τη δικη της οργανωση και νομους, καθως επισης και το δικο της νομισμα, το Credito. Το ονομα Damanhur προερχεται απο την ονομασια της αρχαιας Αιγυπτιακης πολης Damanhur, οπου και υπηρχε μεγαλος ναος αφιερωμενος στον Ωρο.


Το Damanhur ιδρυθηκε το 1975 απο τον Ιταλο εσωτεριστη και φιλοσοφο Oberto Airaudi με 24 ακομη υποστηρικτες του και το ετος 2000 ειχε ηδη 800 κατοικους. Οι θρησκευτικες τους αντιληψεις ειναι μαλλον παγανιστικες, αγκαλιαζοντας ομως ολες τις παραδοσεις του κοσμου.

Εχουν δικα τους σχολεια (στα οποια διδασκονται αναμεσα στα αλλα αρχαια μυστηρια, θεραπευτικη, βελονισμο, ενεργειακες γραμμες Ley κ.α), ενω στα εργαστηρια τους ερευνουν τα ταξιδια στο χρονο!! Εχουν επισης δικα τους νοσοκομεια, τα δικα τους προϊοντα (τα οποια παραγουν με βιολογικους τροπους) και τη δικη τους κοινωνικη οργανωση που βασιζεται στην αυθεντικη δημοκρατια.
 

Στον υπολοιπο κοσμο εγιναν γνωστοι το 1992 μετα την αποκαλυψη των μυστικων τους υπογειων εργων που αφορουσαν την κατασκευη ενος συστηματος υπογειων εντυπωσιακων ναων ( 9 τον αριθμο) που επικοινωνουσαν μεταξυ τους μεσω στοων (ειχα ξεκινησει να χτιζονται απο το 1978 με πληρη μυστικοτητα).


Οι ιταλικες αρχες διεταξαν την καταστροφη τους, αφου κατασκευαστηκαν χωρις καμια αδεια, η αποφαση ομως αυτη ακυρωθηκε λιγους μηνες μετα οταν ηρθαν σε επαφη με τους πραγματικους σκοπους και αξιες των "Νταμανχουριανων". Η ολη δραστηριοτητα αλλωστε των 20 αυτων μυστικιστικων οικοκοινοτητων εχει οφελησει τα μεγιστα την οικονομια των γυρω περιοχων. Μεγαλο πληροφοριακο υλικο μπορειτε να βρειτε απο την επισιμη ιστοσελιδα του Damanhur στο damanhur.info/en/html/home.asp

Από το neraidokiklos 

H Damanhur βρίσκεται στην Ιταλία 45 χλμ έξω από το Τορίνο και είναι το πιο επιτυχημένο κοινωνικό πείραμα του κόσμου. Ιδρυτής της είναι ο Oberto Airaudi εσωτεριστής φιλόσοφος..Στα μέσα της δεκαετίας του 70 αποφασίζει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Μαζί με 12 μαθητές στην αρχή που έγιναν 90 αργότερα., άρχισε να σκάβει στις πλαγιές του βουνού στην κοιλάδα Valchlusella στην Βόρεια Ιταλία και να κατασκευάζει μια φουτουριστική κοινωνία που μοιάζει να βγήκε από σελίδες βιβλίου επιστημονικής φαντασίας ακριβώς στους πρόποδες των Άλπεων.
 

Ένας τόπος όπου χιλιάδες άνθρωποι άνδρες, γυναίκες, παιδιά ζουν σε πλήρη αρμονία με την φύση και σε συντονισμό με τις κοσμικές δονήσεις. Οι επιστήμονες αυτής της κοινότητας πειραματίζονται με ταξίδια στον χρόνο και την κβαντική δομή της ύλης.. Την περίοδο που έσκαβαν βαθιά το βουνό οι περισσότεροι το έβλεπαν σαν ένα βαθύ σκάψιμο στον ίδιο τον εαυτό. Όταν τέλειωσαν οι εργασίες και εγκαταστάθηκαν στην υπόγεια πόλη της έδωσαν το όνομα μιας Αιγυπτιακής πόλης της Damanhur που σημαίνει η Πόλη του Φωτός.. Το όλο εκπόνημα έγινε μυστικά χωρίς την ενημέρωση των Αρχών, αλλά κάποιο μέλος πιθανόν να θύμωσε για κάτι και φανέρωσε την ύπαρξη της υπόγειας πολιτείας στις Ιταλικές Αρχές.(Ο προδότης είναι πάντα επίκαιρος)

Το βουνό ζώστηκε από ελικόπτερα και ενόπλους και φώναξαν στους κατοίκους που ήταν μέσα στην πόλη, ότι αν δεν άνοιγαν τις πύλες θα ανατίναζαν όλο το βουνό στον αέρα...
Τότε ο Airaudi πήρε την απόφαση και άνοιξε τις πόρτες... Όταν ο επιθεωρητής των Ιταλικών Αρχών αντίκρυσε το θέαμα δάκρυσε και είπε ότι όσο περνάει από το χέρι του θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η όλη περιοχή... Μέσα στην πολιτεία υπάρχουν συμπλέγματα ναών με καταπληκτικά μοτίβα είναι "οι Ναοί της Ανθρωπότητας" και θυμίζουν την αρχιτεκτονική που ο Τόλκιν (Άρχοντας των Δακτυλιδιών/Κούφια Γη) περιγράφει στα βιβλία του...


Οι κάτοικοι πέρα από τις καθημερινές τους ασχολίες έχουν μία έντονη αίσθηση πνευματικότητας και πιστεύουν ότι είναι κηρονόμοι της μυστικιστικής παράδοσης της Αρχαίας Αιγύπτου αλλά και της ίδιας της Ατλαντίδας... Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην ιστοδελίδα wwwdamanhur.org Σήμερα πολλοί επισκέπτες αναζητούν στην Damanhur κάποια ξεχασμένη γνώση.. 


Από το reikicenter 



ΠΗΓΗ : kalyterotera.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis