Καταρρίφθηκε η θεωρία του Einstein?!-To CERN ισχυρίζεται πως μέτρησε ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός!

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες της σύγχρονης φυσικής αλλά και της θεωρίας της ειδικής σχετικότητας του Albert Einstein ότι δηλαδή τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός φαίνεται πως γκρεμίστηκε σήμερα (22-09-11) στο CERN.



Οι επιστήμονες που εργάζονται στο μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδιακής φυσικής ανακοίνωσαν σήμερα πως μπόρεσαν και μέτρησαν την ταχύτητα κάποιων νετρίνο και διαπίστωσαν πως αυτά κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι η περίφημη θεωρεία της ειδικής σχετικότητας του Einstein δηλαδή το E = mc2 δεν ισχύει!

«Το αίσθημα που έχουν οι περισσότεροι εδώ είναι ότι δεν μπορεί να είναι σωστό, δεν μπορεί να είναι αληθινό», λέει ο James Gillies εκπρόσωπος του CERN που βρίσκεται έξω από τη Γενεύη.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο Associated Press ότι όλες οι μετρήσεις μέχρι στιγμής έχουν καταπλήξει τους ερευνητές και όλοι ζητούν από άλλους συναδέλφους τους να διασταυρώσουν και να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία αυτά.

«Καλούν την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα να κοιτάξει τι έχουμε κάνει εδώ και πραγματικά να αναλύσουν με κάθε λεπτομέρεια τα αποτελέσματα των πειραμάτων αλλά και οποιανδήποτε στον κόσμο να μπορέσει να επαναλάβει τις μετρήσεις μας»,είπε ακόμη ο Gillies.

Μάλιστα επιστήμονες στο «ανταγωνιστικό» επιταχυντή Fermilab στο Σικάγο έχουν ήδη δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν το πείραμα του CERN με τα ίδια δεδομένα.

«Είναι ένα πραγματικό σοκ», εξηγεί ο Stephen Parke ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στο Fermilab ο οποίος δεν έχει κάποια συνεργασία με το CERN «πρόκειται σίγουρα να μας προκαλέσει προβλήματα, καμία αμφιβολία για αυτό, εάν είναι αλήθεια».

Η επιστημονική κοινότητα εξέφρασε πάντως τον σκεπτικισμό της για το εύρημα του CERN. Ο επικεφαλής του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου του Maryland, Drew Baden, αποκάλεσε την είδηση αυτή κάτι σαν «το ιπτάμενο χαλί» δηλαδή κάτι που είναι τόσο απίστευτο για να γίνει πιστευτό.

Η ομάδα όμως του CERN επιμένει πως μια ακτίνα νετρίνων «ταξίδεψε» στον επιταχυντή 60 νανοδευτερόλεπτα γρηγορότερα από την απόλυτη ταχύτητα του φωτός ήτοι 299,792 χλμ. το δευτερόλεπτο

Ακόμη και εάν σε αυτό συνυπολογισθεί ένα στατιστικό λάθος των 10 νανοδευτερολέπτων η συγκεκριμένη ακτίνα των  νετρίνων εξακολουθούν να είναι γρηγορότερα από το φως.

Οι επιστήμονες του CERN πάντως κοιτούν προς την πλευρά των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ώστε να διασταυρώσουν τα ευρήματά τους.

«Το Fermilab του Σικάγο θα μπορούσε να διεξάγει ένα παρόμοιο πείραμα» λέει στο AP ο Έλληνας επιστήμονας Σταύρος Κατσανέβας ο οποίος έχει τη θέση του υποδιευθυντού στο  Γαλλικό Ινστιτούτο πυρηνικής και σωματιδιακής φυσικής και έρευνας. Το γαλλικό ινστιτούτο συνεργάστηκε με το ιταλικό εργαστήριο Gran Sasso National Laboratory για την πραγματοποίηση του πειράματος στο CERN.

O Σ. Κατσανέβας είπε ακόμη ότι βοήθεια μπορεί να προσφέρει και το ανάλογο πείραμα T2K στην Ιαπωνία αν και προς το παρών είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού της 11ης Μαρτίου.


defencenet.gr 

 http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15017484

ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: Αν τα αποτελέσματα του πειράματος επιβεβαιωθούν, τότε μιλάμε για το πιο σημάντικο γεγονός στην Επιστήμη τα τελευταία 50 χρόνια (τουλάχιστον).

4 σχόλια :

  1. Δηλαδη χρειαζοτανε μερικα Δισ Ευρω για να γινη το CERN,ωστε, να αποδειχθη λαθος ο Μεγας Αινσταιν?Αυτος που αν δεν υπηρχε ο Καραθεοδωρη ,δεν θα μπορουσε ουτε τις λανθασμενες θεωριες του να κανει γνωστες?Αυτος που την μερικη αληθεια την προβαλλε για Συμπαντικη? Αυτος που εβγαλε τον Αιθερα απο την Φυσικη και καθυστερησε την προοδο της επιστημης για 100 χρονια?Αυτος που χρησιμοποιηθηκε απο το "Ιερατειο" της επιστημης για να "κλειδωση" τον νου μυριαδων ανθρωπων α)στο οτι ηταν ακατηληπτη η διανοια του και β) οτι το φως εχει συγκεκριμμενη και μαλιστα αξεπεραστη ταχυτητα? Οταν στα βασικα μαθηματα Φυσικης στα σχολεια, διδασκεται οτι η ταχυτητα ειναι συναρτηση της Συχνοτητας?
    Τελικα στην ιδια μας την "αυλη" ο Dr Παναγιωτης Παππας τον εχει κυριολεκτικα διαλυση και τον Αινσταιν και τις ψευτοθεωριες του.
    Για ψαχθειτε εσεις οι Ψαγμενοι (οπως ισχυριζεσθαι στο Προφιλ σας) στην "Αστρικη Προβολη".
    και μη το παιζετε τοσο χλιαρα το παιχνιδι.

    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς φίλε Ανώνυμε με την επιλογή σου για Ανωνυμία προδιαθέτεις τον άλλο να μην σε πάρει στα σοβαρά και να μην δώσει βάση στο σχόλιό σου, ειδικά εαν αυτό είναι τόσο υπεροπτικό και πικρόχολο..

    Και αυτό είναι κακό, διότι μπορεί το σχόλιό σου να περιέχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και σημεία..

    Ποτέ μου όμως δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να αφιερώσουν χρόνο για να γράψουν ένα ειρωνικό σχόλιο και όχι για να βοηθήσουν ή να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους...

    Για να πάμε όμως στην ουσία:

    1. Το ότι λείπει από το blog άρθρο για τον μεγάλο Ελληνα Καραθεοδωρή(Καραθοδωρή) δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε για το έργο του, την ζωή του, τις επιστολές που αντάλλαζε με τον Αινστάιν και την κλοπή δουλειάς του από τον νεαρό Αλβέρτο. Οπότε κάνεις ένα λάθος σημαντικό, κάτι που κάνουμε συχνά οι νεοέλληνες' έβγαλες γρήγορα και μόνος σου συμπεράσματα, χωρίς να μπεις στον κόπο να κάνεις διάλογο πρώτα με εμάς και χωρίς προφανώς να "ψάξεις" λίγο παραπάνω το blog μας..

    2.Δεν μπήκες καν στον κόπο να αναφέρεις έστω και μία πήγη σχετικά με τον Dr. Παππά, όχι τόσο για να ενημερώσεις εμάς, αλλά για να ενημέρωσεις τον κόσμο που θα διαβάσει το σχόλιό σου..

    3.Ατυχές η χρησιμοποίηση του όρου "Ψαγμένοι", καθώς δεν αναφέρεται πουθένα στο προφίλ μας, πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για το αν όντως το διάβασες..

    4.Αντί για το ειρωνικό κλείσιμο του σχολίου σου (και γενικότερα αντί του ειρωνικού και χωρίς κάποια χρησιμότητα σχολίου σου), θα ήταν προτιμότερο και πολύ πιο σεβαστό να αφιέρωνες λίγο από τον χρόνο σου, όπως καθημερινά κάνουμε εμείς εδώ και ένα χρόνο, και να έγραφες ένα σχετικό άρθρο για όσα αναφέρεις και να μας το στείλεις να το φιλοξενήσουμε στο ιστολόγιο..
    Ισως έτσι να μας βοηθούσες και μας να παίξουμε το παιχνίδι πιο ζεστά..

    Και να είσαι σίγουρος ότι μόλις μας το στείλεις, εμείς θα το στείλουμε στο CERN με τίτλο "Τζάμπα τα δις, ο Ανώνυμος είχε τις γνώσεις, ας τον ρωτούσατε πρώτα!"..

    Πάντα φιλικά,
    Μια παρέα φίλων και όχι επιστημόνων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν έτη 2011 θεωρω πως τετοιου ειδους λογομαχιες ειναι το λιγοτερο χασιμο χρονου. Ειναι γεγονος πως ο Αλβερτακης καθως και μια πληθωρα αλλων "Μεγα" επιστημονων που μας παρουσιαζονται ως διανοιες δεν ητο τιποτε αλλο απο στυγνους κλεφτες που λογω των θρησκευτικων (Εβραιοι) και πολιτικων (Εβραιοι) τους πεποιθησεων εμφανιστηκαν ως πρωτοποροι. Προς θεου ουτε συνωμοσιολογος ειμαι αλλα ουτε και εθνικιστης απλα ενας σκεπτομενος ανθρωπος. Γιατι απλα δεν μπορει να συμβαινει τυχαια οι μεγαλοι και γνωστοι επιστημονες να εχουν κατι κοινο. Ετσι θεωρω πως το blog το οποιο και θεωρω εκπληκτικο θα πρεπει να αφιερωσει εστω και ενα αρθρο για τους 2 μεγαλους Ελληνες που ανεφερε εστω και με το ασχημα επικριτικο και ειρωνικο υφος ο Ανωνυμος. Θα χαιρομουν να το κανω εγω αλλα δυστυχως η εκθεσιακη μου ικανοτητα μπορει να ευκολα να ξεπεραστει απο ενα παιδι 15 χρονων Ευχαριστω για τον χρονο σας και συνεχιστε την τρομερη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Κορδαλη είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου τέτοιες αντιπαραθέσεις, αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε αναπάντητα σχόλια τα οποία προσβάλλουν την δουλειά που κάνουμε..

    Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη στον ιστότοπό μας, ακόμα και η πολύ σκληρή κριτική, αλλά εφ'οσον γίνεται με πολιτισμένο τρόπο..

    Φυσικά και είναι στις προθέσεις μας να συντάξουμε ένα άρθρο για την ζωή και το έργο του Καραθοδωρή και θα το κάνουμε μόλις μας δωθεί η ευκαιρία. Η έλλειψη "εργατικού δυναμικού" δεν μας επιτρέπει να έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο για να συντάσουμε άρθρα, παρά τις συχνές εκκλήσεις μας προς κάθε ενδιαφερομενο για βοήθεια..

    Πάντως -κρίνοντας από το σχόλιό σας- εαν μου επιτρέπετε, νομίζω ότι αδικείτε την εκθεσιακή σας ικανότητα..

    Ευχαριστούμε για τα θετικά σας λόγια και για τον χρόνο που αφιερώνετε στο ιστολόγιό μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis