Γυναίκα αποκεφαλίστηκε για ... μαγεία

Μια γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο με την κατηγορία της μαγείας εκτελέστηκε την Δευτέρα δι αποκεφαλισμού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.
 

Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα. Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία.
 

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε "βαθιά σοκαριστικό" τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία.
 

"Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.

a-pistefto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis