Τι συμβαίνει με ηφαίστειο το Σαντορίνης ?

Μπορεί οι επιστήμονες στο σύνολό τους να διαβεβαιώνουν ότι ο πρωινός σεισμός(ο πιο πρόσφατος 4,4 ρίχτερ, 00:46 π.μ.) μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου όμως τον τελευταίο καιρό το ηφαίστειο δείχνει να “ξυπνάει”







Ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης είπε χαρακτηριστικά πως «οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως … προειδοποιεί».

Όπως είπε ο καθηγητής υπάρχει ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης» είπε παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.

Σύμφωνα με το Cretalive news ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί».

Ο καθηγητής ανέφερε μάλιστα πως και στη δεκαετία του ’50 είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό.


logioshermes.blogspot.com
now24.gr


Αστρική Προβολή: Έχει ενδιαφέρον πάντως να μπείτε σε αυτήν τη σελίδα και να παρατηρήσετε τις σεισμικές δονήσεις που έχουν γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή... Δεν φαίνεται και πολύ φυσιολογικό....Αλλά εμείς δεν είμαστε επιστήμονες.... :)

2 σχόλια :

  1. ΕΚΤΡΕΨΙΜΟΣ* ηλιακός ηλεκτρισμός προκαλεί τους σεισμούς
    [DIVERTIBLE] Solar flares trigger earthquakes
    Jain, R., Physical Research Laboratory.
    EACH of the 682 >4.0 earthquakes under study was preceded by a solar flare of B to X class by 10-100 hrs.
    http://adsabs.harvard.edu/abs/2007AGUSMIN33A..03J.

    ΕΚΤΡΕΨΙΜΟΣ* γαλαξιακός ηλεκτρισμός προκαλεί τις ηφαιστειακές εκρήξεις:
    Explosive volcanic eruptions triggered by [rising now but DIVERTIBLE] cosmic rays
    Toshikazu Ebisuzaki, Hiroko Miyahara, Ryuho Kataoka, Tatsuhiko Sato, Yasuhiro Ishimine
    sciencedirect.com/science/article/pii/S1342937X10001966.

    *Ελληνικά: http://www.mediafire.com/download.php?bbkodn25si2qk1g
    αγγλικά: http://www.mediafire.com/download.php?37yp537u1v3q0r3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι δύο έρευνες...!! Ευχαριστούμε τον φίλο που μας τις έστειλε..Εάν κάποιος είναι εξειδικευμένος πάνω σε αυτά θα ήταν κάλο να αφιερώσει λίγο χρόνο και να συντάξει ένα περιληπτικό άρθρο σχετικά.. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να το κάνουμε πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis