Κοσμική ακτινοβολία ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το μεγάλο αντικείμενο στον Ήλιο ? Τι μας κρύβει η ΝΑΣΑ ? Το ίδιο αντικείμενο είχε εμφανιστεί σε φωτογραφία πριν από 8 μήνες ! (NEO VIDEO)

Σάλο έχει προκαλέσει το μεγάλο αντικείμενο που παρατηρήθηκε σε φωτογραφία του SOHO κοντά στον Ηλιο. Η Αστρική Προβολή ήταν από τα πρώτα ελληνικά site που ανέδειξαν το θέμα και είχαμε κάνει λόγω τότε για κοσμική ακτινοβολία ή αλλοίωση της φωτογραφίας. Εστω και καθυστερημένα ένας ειδικός, ο Nathan Rich του United States Naval Research Laboratory (NRL), το οποίο μελετά τις φωτογραφίες του LASCO 2, της κάμερας δηλαδή που κατέγραψε το αντικείμενο, βγήκε και υποστήριξε αυτό που είχαμε πιθανολογήσει, ότι δηλαδή πρόκειται για κοσμική ακτινοβολία η οποία "χτυπάει" τον αισθητήρα CCD της κάμερας και παράγει αυτό το τυχαίο σχέδιο.  Ομως πως γίνεται και το ίδιο αντικείμενο εμφανίζεται σε άλλη φωτογραφία 8 μήνες πριν, εφόσον η μορφή του είναι τυχαία ?!? Δείτε το βίντεο της σύγκρισης:














Η αλήθεια είναι ότι τα δύο αντικείμενα μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Μέχρι πριν λίγες ώρες είμασταν πεποισμένοι ότι η περίπτωση είναι μια ακόμα περίπτωση glitch, όπως αναφέρεται συνήθως, της κάμερας. Αλλά μετά από αυτήν την σύγκριση των δύο καταγραφών, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. 

Φυσικά υπάρχει μια απειροελάχιστη πιθανότητα να πρόκειται πραγματικά για τυχαίο σχέδιο το οποίο δημιουργήθηκε δύο φορές και ειδικά αν σκεφτεί κανείς το πλήθος των φωτογραφιων που λαμβάνονται καθημερινά στον Ηλιο. 

Πάντως η περιέργειά μας ενεργοποιήθηκε από την αρχή για το συγκεκριμένο περιστατικό και αναμένουμε καινούρια νέα σχετικά με το θέμα...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis