Τυραννόσαυρος... σεξ !

Οταν έχεις το μέγεθος μιας πολυκατοικίας – και ακόμη περισσότερο ένα πέος μήκους 3 μέτρων – το σεξ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για τον λόγο αυτόν η διαδικασία του ζευγαρώματος των δεινοσαύρων έχει απασχολήσει επί μακρόν τους επιστήμονες. Κατόπιν εξετάσεως των διαφόρων παραμέτρων, η κρατούσα άποψη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μόνη ενδεδειγμένη στάση πρέπει να ήταν αυτή που προτιμούν σήμερα οι σκύλοι







Κάποιοι μελετητές ωστόσο διαφωνούν θεωρώντας ότι τα προϊστορικά ζώα απολάμβαναν τις «ιδιαίτερες» στιγμές τους στο νερό.

Οι περιορισμοί που θέτουν οι εκτιμώμενες διαστάσεις και το βάρος του σώματος των δεινοσαύρων στις εναλλακτικές ως προς την απόλαυση του σεξ κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η στάση του ζευγαρώματος ήταν κοινή σε όλα τα είδη.

«Ολοι οι δεινόσαυροι χρησιμοποιούσαν βασικά την ίδια στάση για να ζευγαρώσουν» υποστηρίζει η δρ Μπέβερλι Χάλστεντ, από τους πρώτους μελετητές που ασχολήθηκαν με το ζήτημα. «Το αρσενικό καβαλίκευε το θηλυκό από πίσω, έβαζε τα μπροστινά του πόδια στους ώμους της, ανέβαζε το ένα πίσω του πόδι στην πλάτη της και στριφογύριζε την ουρά του κάτω από τη δική της».

Η Κρίστι Κάρι Ρότζερς, επίκουρη καθηγήτρια Βιολογίας και Γεωολογίας στο Κολέγιο Μακάλιστερ της Μινεσότα συμφώνησε με αυτή την άποψη μιλώντας στο Discovery Channel. «Η πιθανότερη στάση για να έχουν σεξουαλική επαφή είναι με το αρσενικό πίσω από το θηλυκό ή επάνω από το θηλυκό αλλά από πίσω της» υπογράμμισε. «Οποιαδήποτε άλλη στάση είναι αδύνατον να υποστηριχθεί».

Το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν μαλακούς ιστούς παρά μόνο απολιθώματα τοποθετεί όλες τις ιστορίες στο επίπεδο της εικασίας. Οι περισσότεροι ειδικοί ωστόσο συμφωνούν ότι οι τεράστιες από όλες τις απόψεις διαστάσεις των δεινοσαύρων – εκτιμάται ότι το πέος του Tyrannosaurus rex είχε μήκος περίπου 3 μέτρων –  δεν αφήνουν περιθώρια επίτευξης του τιτάνιου έργου του ζευγαρώματος με άλλον τρόπο.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία περί αυτού» δήλωσε ο Γκρέγκορι Ερικσον, εξελικτικός βιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριδας, στο Huffington Post. «Θα πρέπει να ήταν τρομακτικό θέαμα αν το έβλεπε κανείς».

Ορισμένοι μελετητές ωστόσο διαφωνούν, θεωρώντας ότι η σεξουαλική επαφή των δεινοσαύρων απαιτούσε … το υγρό στοιχείο. Ο Στιούρατ Λάντρι, βιολόγος του Πανεπιστημίου Μπινγκχάμτον της Νέας Υόρκης, πιστεύει ότι το βάρος των δεινοσαύρων δεν θα πρέπει να τους επέτρεπε να ισορροπήσουν και γι’ αυτό υποστηρίζει ότι η σεξουαλική τους επαφή θα πρέπει να γινόταν μέσα στο νερό.

Το νερό θα πρέπει να διευκόλυνε τις κινήσεις, υποστηρίζει ένας επιστήμονας, αφού το τεράστιο βάρος των δεινοσαύρων δεν θα τους επέτρεπε να ισορροπήσουν εύκολα στη στεριά.


Λαλίνα Φαφούτη
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis