Τα πιο περίεργα μουσεία ανά την υφήλιο !

Σας αρέσει να επισκέπτεστε μουσεία ή είστε από αυτούς που χασμουριούνται και μόνο στο άκουσμα της λέξης; Κι όμως! Υπάρχουν κάποια μουσεία που κινούν, αν όχι το ενδιαφέρον, σίγουρα την περιέργεια














Μουσείο υποδήματος
Βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και φιλοξενεί μια συλλογή 10.000 υποδημάτων από όλες τις εποχές και όλες τις γωνιές της Γης. Το παλαιότερο έκθεμα χρονολογείται από το 2.500 π.Χ.


Μουσείο των γαλλικών υπονόμων
Την ώρα που οι υπόλοιποι τουρίστες στριμώχνονται για να ανεβούν στον Πύργο του Άιφελ, οι ψαγμένοι απολαμβάνουν μία ξενάγηση στους γαλλικούς υπονόμους! Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά οι υπόνομοι είναι ανοιχτοί για το κοινό από το 1867.


Μουσείο Μαγείας
Ιδρύθηκε στην Κορνουάλη, το 1951 και φιλοξενεί χιλιάδες εκθέματα που σχετίζονται με τη μαγεία. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν πληροφορίες για την ιστορία της μαγείας, τους διάσημους μάγους και μάγισσες και να επιλέξουν ένα από τα 3000 βιβλία που διαθέτει η βιβλιοθήκη.


Μουσείο κηπουρικής
Αυτό το μουσείο βρίσκεται στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή από… μηχανές που κουρεύουν το γκαζόν και άλλα σύνεργα κηπουρικής. Αν δεν έχετε μεγαλώσει σε σπίτι με κήπο, σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, μάλλον δεν θα το βρείτε και πολύ ενδιαφέρον.


Μουσείο για… καπάκια τουαλέτας
Ο Μπάρνεϊ Σμιθ, συνταξιούχος υδραυλικός, συλλέγει καπάκια τουαλέτας τα τελευταία 30 χρόνια. Πολλά από αυτά τα διακοσμεί ο ίδιος και τα μετατρέπει σε έργα τέχνης. Αν θέλετε να θαυμάσετε την πρωτότυπη συλλογή του και τις παράδοξες δημιουργίες του θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι το Άλαμο Χάιτς του Τέξας.


Μουσείο ιαπωνικών ζυμαρικών
Τα ράμεν, τα ιαπωνικά νουντλς δηλαδή, δεν είναι ένα απλό τρόφιμο. Είναι μια μορφή γαστρονομικής τέχνης για τους Ιάπωνες. Η παρασκευή τους είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα και γι΄αυτό ιδρύθηκε και το σχετικό μουσείο στην Οσάκα. Αν σας βγάλει ο δρόμος εκεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε βήμα προς βήμα, τη σχεδόν τελετουργική παρασκευή των ράμεν και, τελικά, να τα απολαύσετε στο πιάτο σας.


Μουσείο Αλατοπίπερου
Αυτό το μουσείο στο Τενεσί των ΗΠΑ, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή από σετ αλατοπίπερου. Τα εκθέματα ξεπερνούν τις 20.000 και τα παλιότερα χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα!



Μουσείο Μολυβιού
Το μουσείο του Μολυβιού βρίσκεται στο Κέσικ της Αγγλίας και ενημερώνει τον επισκέπτη για την ιστορία του μαγικού εργαλείου, από ξύλο και γραφίτη. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε και το μεγαλύτερο μολύβι στον κόσμο. Έχει μήκος 9 μέτρα και βάρος 500 κιλά!



Μουσείο SPAM
Με τη λέξη spam οι Αμερικανοί δεν εννοούν το ενοχλητικό/άχρηστο μήνυμα στο υπολογιστή, αλλά το κατεργασμένο κρέας που διατίθεται σε κονσέρβα. Αυτό που παίρνατε μαζί στα πικ νικ και σας έβαζε η μαμά στο σάντουιτς. Αν σας άρεσε αυτό το κατασκεύασμα και επισκεφθείτε το Όστιν της Μινεσότα, στις ΗΠΑ, περάστε και από το μουσείο του spam! Δίνουν και σαντουιτσάκια!



Μουσείο Γάτας
Στη Μαλαισία, οι γάτες θεωρούνται γούρικες και οι κάτοικοι τις λατρεύουν. Για το λόγο αυτό ίδρυσαν το μουσείο γάτας στην πόλη Κουσίνγκ, η οποία είναι γνωστή και ως «γατούπολη». Το μουσείο φιλοξενεί όλες τις διάσημες γάτες, αναδρομή στην ιστορία της εξημερωμένης γάτας και δεκάδες γάτες που περιδιαβαίνουν τους χώρους και πιάνουν φιλίες με τους επισκέπτες. 





typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis