«Διάφανα» πατατάκια !!

Εκεί που η μοριακή γαστρονομία συναντά την κλασική μαγειρική… δημιουργήθηκαν τα μοναδικά «διάφανα» πατατάκια, που μοιάζουν στην όψη σαν ένα μικρό κομμάτι γυαλιού, ενώ στη γεύση θυμίζουν στο ακέραιο τα αλατισμένα γνωστά σε όλους μας τσιπς






Ένας σεφ από το Βανκούβερ του Καναδά παρασκευάζει καθημερινά και σερβίρει στους πελάτες του αυτά τα πρωτότυπα διάφανα πατατάκια που βλέπετε, κερδίζοντας τις γευστικές… εντυπώσεις.

Ο Hamid Salimian, σεφ στο διάσημο καναδικό εστιατόριο «Diva at the Met», παρουσιάζει μία νέα εκδοχή τσιπς που σίγουρα δεν θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας. Τραγανά, αλατισμένα επαρκώς και πρωτίστως διάφανα πατατάκια συνοδεύουν το ποτό των επισκεπτών, κλέβοντας τις εντυπώσεις.


Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες, αλάτι και διάφορα αρωματικά βότανα, ενώ το μυστικό βρίσκεται σε ένα ειδικό τζελ που παρασκευάζει ο σεφ, το οποίο προσφέρει την τελική διαφάνεια στα πατατάκια. Όσο για το σχήμα; Αυτό αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις του σεφ!

«Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πανομοιότυπη με τα κοινά τσιπς. Το τελείωμα της συνταγής αλλάζει, αφού μια επάλειψη με το ειδικό τζελ είναι που κάνει τη διαφορά. Η συνέχεια είναι λίγο έως πολύ γνωστή… Γίνονται ανάρπαστα!» λέει ο σεφ.



typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis