Μπορούν όλοι να μάθουν να τραγουδούν ?

Όταν τραγουδάμε, παράγουμε μουσική με το σώμα μας, χωρίς τη χρήση κάποιου άλλου, βοηθητικού μέσου. Το σώμα μας γίνεται, δηλαδή, από μόνο του ένα μουσικό όργανο. Σύμφωνα με τους δασκάλους φωνητικήςόλοι μπορούν να μάθουν να τραγουδούν, να χρησιμοποιούν δηλαδή τα φωνητικά τους όργανα για να παράγουν μουσική.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει κανείς να μάθει τη φωνή του, και να κάνει κάποιες ασκήσεις, ώστε η φωνή να βγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι, μεταξύ άλλων, σημαντικό να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά, χωρίς να σφιγγόμαστε. 

Μετά από κάποια εξάσκηση, που ασφαλώς απαιτεί υπομονή, οι περισσότεροι μπορούν να αποκτήσουν ένα εύρος φωνής δύο περίπου οκτάβες, που αντιστοιχεί σε 13 με 14 συνεχόμενα πλήκτρα στο πιάνο. Με μια τέτοια τονική γκάμα, μπορεί κανείς να τραγουδήσει τα περισσότερα δημοφιλή τραγούδια.

Ωστόσο, το ότι κάποιος έχει μάθει αυτή την τεχνική δε σημαίνει απαραίτητα ότι έγινε και καλός τραγουδιστής. Εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να έχει κανείς ταλέντο και ανεπτυγμένη μουσικότητα, κάτι που συνήθως είναι έμφυτο.scienceillustrated.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis