Οι νικητές των φετινών βραβείων Ig Nobel !

Η απονομή των βραβείων Ig Nobel αποτελεί παρωδία εκείνης των κανονικών Nobel και αφορά έρευνες και επιτεύγματα τα οποία μάλλον δε θα ωφελήσουν ιδιαίτερα το ανθρώπινο είδος...Πάρτε για παράδειγμα το Ig Nobel Χημείας: Anita Eerland και Rolf Zwaan (Ολλανδία) και Tulio Guadalupe (Περού, Ρωσία, Ολλανδία) για τη μελέτη τους «Το να γέρνει κανείς προς τα αριστερά κάνει τον πύργο του Άιφελ να φαίνεται μικρότερος»....Παρακάτω οι υπόλοιποι περήφανοι νικήτες!
Ειρήνης: Στη ρωσική εταιρεία SKN, η οποία βρήκε τρόπο να μετατρέψει παλιά πυρομαχικά σε διαμάντια.

Ακουστικής: Kazutaka Kurihara και Koji Tsukada (Ιαπωνία) για τη δημιουργία του SpeechJammer- μιας συσκευής που παραμορφώνει την ομιλία κάνοντας τον ομιλητή να ακούει τα δικά του λόγια με μια μικρή καθυστέρηση.

Νευροεπιστήμης: Craig Bennett, Abigail Baird, Michael Miller και and George Wolford (ΗΠΑ). 'Εδειξαν ότι οι νευροεπιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν περίπλοκα όργανα και απλές στατιστικές μεθόδους προκειμένου να ανιχνεύσουν εγκεφαλική δραστηριότητα σε νεκρούς σολομούς Ατλαντικού.
 
Χημείας: Johan Pettersson (Σουηδία και Ρουάντα). Έλυσε το μυστήριο της εμφάνισης πράσινων μαλλιών σε κατοίκους ορισμένων σπιτιών στην πόλη Άντερσλεβ της Σουηδίας.

Λογοτεχνίας: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο συνέταξε έκθεση σχετικά με τις εκθέσεις για τις εκθέσεις, η οποία συνιστά τη σύνταξη έκθεσης αναφορικά με τις εκθέσεις για τις εκθέσεις σχετικά με τις εκθέσεις.(!)

Φυσικής: Joseph Keller (ΗΠΑ), Raymond Goldstein (ΗΠΑ και Βρετανία) Patrick Warren και Robin Ball (Βρετανία) για τον υπολογισμό της ισορροπίας δυνάμεων οι οποίες καθορίζουν το σχήμα και την κίνηση των τριχών σε μια ανθρώπινη κοτσίδα.

Δυναμικής Ρευστών: Rouslan Krechetnikov (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς) και Hans Mayer (ΗΠΑ) για τη μελέτη της δυναμικής του πιτσιλίσματος υγρών. Διερεύνησαν τι συμβαίνει όταν κανείς περπατά κρατώντας μια γεμάτη κούπα καφέ.

Ανατομίας
: Frans de Waal (Ολλανδία, ΗΠΑ) και Jennifer Pokorny (ΗΠΑ), Ανακάλυψαν ότι οι χιμπατζήδες μπορούν να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο κοιτώντας φωτογραφίες των πισινών τους.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis