Η Πιο Ισχυρή Ηλιακή Έκλαμψη Του 2015 !! (Βίντεο)

Μια ατομική βόμβα ενός μεγατόνου έχει ισχύ 80 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα. Φανταστείτε τι (μεγαλύτερη) καταστροφή θα επέφερε η βόμβα αυτή αν είχε ισχύ 100 μεγατόνων.

Πριν από λίγα 24ωρα στον Ηλιο καταγράφηκε μια έκρηξη (μια ηλιακή έκλαμψη) η οποία είναι η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί για το 2015. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έκλαμψη που εκδηλώθηκε στις 11 Μαρτίου είχε ισχύ παρόμοια με εκείνη που θα είχαν πολλά εκατομμύρια ατομικές βόμβες 100 μεγατόνων η καθεμία!

Το φαινόμενο

Οι εκλάμψεις είναι ξαφνικές, απρόβλεπτες εξάρσεις του μαγνητικού πεδίου που πηγάζουν συνήθως από τις ηλιακές κηλίδες. Συχνά συνοδεύονται από τις λεγόμενες εκτινάξεις στεμματικού υλικού, ή CME, γιγάντιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων που εκτινάσσονται στο Διάστημα με ταχύτητες εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα. Σε περίπτωση που η Γη βρεθεί στην πορεία αυτών των γιγάντιων πιδάκων υλικού, τα φορτισμένα σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε δορυφόρους και συστήματα ηλεκτροδότησης και να κάνουν ασυνήθιστα έντονο το βόρειο και το νότιο σέλας.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis