Top 10 >> Unexplained Phenomena

10. Η Σχέση Μυαλού και Σώματος
 Η ιατρική επιστήμη μόλις τελευταία έχει ξεκινήσει να κατανοεί τους τρόπους με τους οποίους το μυαλό επιρρεάζει το σώμα. Το φαινόμενο placebo (φαινόμενο της αυτο-ίασης)  για παράδειγμα, δείχνει ότι...
...οι άνθρωποι μπορούν να ανακουφίσουν ιατρικά συμπτώματα ή πόνο απλά με την πεποίθηση πως μια θεραπεία είναι αποτελεσματική - ασχέτως αν στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρησιμοποιώντας επεξεργασίες που ακόμα δεν μπορούμε να κατανοησούμε, η ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται είναι μακράν πιο εκπληκτικό από οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει η σύγχρονη ιατρική.



D1ment1a :   Πολλοί από εσάς είμαι σίγουρος έχουν νιώσει την εκπληκτική σχέση μυαλού και σώματος...Σίγουρα κάποιοι από εσάς, την ώρα που κάνατε γυμναστική ή αθλητισμό και είχατε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούσατε να συνεχίσετε, καταφέρατε με την δύναμη του μυαλού σας να επεκτείνεται έως κάποιο μεγαλύτερο βαθμό την αντοχή σας..Και πόσοι από εμάς δεν έχουμε ακούσει για απίστευτες περιπτώσεις, όπου μια μάνα σήκωσε ένα ολόκληρο αμάξι μόνη της για να μπορέσει να απεγκλωβίσει το παιδί της...?? Και τώρα που έρχεται ο χειμώνας δοκιμάστε κάτι : όταν θα είστε κάπου και θα έχει κρύο και θα τρέμετε ολόκληροι, προσπαθήστε με το μυαλό σας να το ελέγξετε και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis