Top 10 >> Unexplained Phenomena

9. Ψυχικές Δυνάμεις και E.S.P
Οι ψυχικές δυνάμεις και η Υπεραισθητήρια Αντίληψη (E.S.P) βρίσκονται στο Τοπ 10 μας κυρίως για το γεγονός ότι η πίστη σε αυτές είναι πολύ διαδεδομένη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διαίσθηση είναι μια μορφή ψυχικής δύναμης, ένας τρόπος πρόσβασης ειδικής γνώσης για τον κόσμο ή το μέλλον. Ερευνητές πειραματίστηκαν και τέσταραν άτομα που υποστήριζαν ότι κατέχουν...
...τέτοιες δυνάμεις, όμως τα αποτελέσματα κάτω από ελεγχόμενες επιστημονικές συνθήκες ήταν εώς τώρα αρνητικά ή απαισιόδοξα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι ψυχικές δυνάμεις δεν είναι δυνατό να δοκιμαστούν και να καταγραφούν μέσω κάποιου τεστ ή ακόμα πως δεν μπορούν να εμφανιστούν όταν υπάρχει η παρουσία κάποιου σκεπτικιστή ή επιστήμονα. Αν κάτι τέτοιο αληθεύει τότε η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει την ύπαρξη ή μη τέτοιων ικανοτήτων.


Η σειρά Heroes παρουσίασε εκτενώς το θέμα των ειδίκων ικανοτήτων
D1ment1a:   Είναι αλήθεια δύσκολο (για να μην πω ηλίθιο) για κάποιον ο οποίος κατέχει μια οποιαδήποτε ξεχωριστή - μεταφυσική ικανότητα,  να βγει έξω στους δρόμους και να αρχίζει να το φωνάζει...Μπαίνοντας στην θέση ενός ατόμου που ανακαλύπτει ότι μπορεί πχ να μετακινεί πράγματα με την σκέψη του, αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήτανε να καταλήξω σε μια στρατιωτική ιατρική μονάδα όπου θα προσπαθούσανε να "μελετήσουνε" την ικανότητα μου με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν ως όπλο ή ακόμα και να προσπαθήσουν να την εισάγουν σε άλλους ανθρώπους...Κάτι τέτοιο , πέρα από την προσωπική μου δυστυχία , θα σήμαινε και την εισαγωγή της ανθρωπότητας σε μια νέα εποχή πολεμου, παρόμοια με αυτή που το Hollywood έχει ήδη  φροντίσει να μας πλασάρει...(για το hollywood και το πλασάρισμα ιδεών θα ασχοληθούμε εκτενώς σε άρθρο...)....Είναι επόμενως λογικό (και θεμιτό πιστεύω από όλους μας) τα άτομα που έχουν κάποιες ξεχωριστές ικανότητες να το αποκρύπτουν, ειδικά από επιστήμονες...Όσον αφορά τις περιπτώσεις που έχουνε δοκιμαστεί από επιστήμονες, γνώμη μου είναι ότι αποτελούν περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο NPD (Narcissistic personality disorder) και όχι άτομα τα οποια πραγματικά έχουνε ικανότητες...Το θέμα είναι πολύ όμορφο για συζήτηση αλλά λόγο τις επικίνδυνης φύσης του είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε προσωπικές εμπειρίες ή άτομα που γνωρίζουμε οπότε δεν θα σας προτρέψουμε να το κάνετε... ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis