Top 10 >> Unexplained Phenomena

8. Επιθανάτιες Εμπειρίες και Ζωή Μετά τον Θάνατο

  Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στον θάνατο ανέφεραν ποικίλες μυστικιστικές εμπειρίες (όπως για παράδειγμα το πέρασμά τους μέσα από ένα τούνελ και έξοδος σε φως, επανένωση με αγαπημένα τους πρόσωπα που είχαν αποβιώσει, αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, κτλ ) που υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη μετα-θάνατον. Παρόλο που τέτοιες εμπειρίες είναι εκπληκτικές, κανένας...
...δεν "γύρισε" με αποδείξεις ή εξακριβωμένες πληροφορίες από το "ταξίδι" του. Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους εμπειρίες μπορούν να εξηγηθούν ως φυσικές και προβλέψιμες παραισθήσεις ενός τραυματισμένου μυαλού, όμως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες ή αν όντως μπορούν να υπάρξουν οράσεις του "άλλου κόσμου".


Dimentia:  Οι Επιθανάτιες Εμπειρίες είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα το οποίο αξίζει να αναλυθεί σε ένα κανονικό άρθρο...Ο γραφων έχει και αυτός μια προσωπική εμπειρία,  τις λεπτομέρειες τις οποίας θα αναφέρω εκτενώς στο άρθρο...Σε γενικές γραμμές όμως, όντως, καθώς είχανε σβήσει όλα γύρω μου βρέθηκα να "υπάρχω" σε ένα έντονο λευκό φως και, όσο χαζό και κλισέ να ακούγεται, είδα πράγματι την ζωή μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου σαν film ταινίας...Θυμάμαι να προσπαθώ να φωνάξω με όλη μου την δύναμη αλλά να μην μπορώ να αρθρώσω λέξη...Η αίσθηση ηρεμίας που αναφέρεται και στο άρθρο παραπάνω διήρκησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή...Μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και άρχισα να φοβάμαι...Είναι όμως πραγματικά περίεργο το πόσο μοιάζει η λειτουργία της ανθρώπινης υπάρξεως με αυτή ενός υπολογιστή...! Σκεφτείτε τις διεργασίες που κάνει ένας υπολογιστής όταν πατάμε το "shut down"  και κάντε τις συγκρίσεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis