Το Λευκό αδελφάτο η έρημος Τάκλα-Μακάν και οι Νεφελείμ ( Ο ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ) (Part.2)

Βαθιά μέσα Κίνα κοντά στην αρχαία πρωτεύουσα του Ξιάν βρίσκεται μια σειρά από αναχώματα πυραμίδων σχεδόν άγνωστα εκτός της χώρας. Περιπλέκοντας την πραγματικότητα αυτών των απομακρυσμένων τάφων, βρίσκεται ένας θρύλος μιας ακόμα μεγαλύτερης πυραμίδας. Μια πυραμίδα τέτοιου μεγέθους και μεγαλείου που κάνει όλες τις άλλες πυραμίδες του κόσμου να ντρέπονται. Αυτός είναι ο μύθος της λευκής πυραμίδας της Κίνας.


Το ενδιαφέρον για την κινεζική πυραμίδα αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσίευση του Hartwig Hausdorf με το Die Weisse Pyramide το 1994 το οποίο αργότερα μεταφράστηκε στα Αγγλικά με τον αναθεωρημένο τίτλο Ο Κινεζικός Roswell (1998) στο οποίο περιγράφει εν συντομία τα ταξίδια του στην Κίνα σε αναζήτηση της θρυλικής μεγάλης λευκής πυραμίδας. Ο Hausdorf δεν εντοπίζει το βραβείο του, αλλά έκανε την επιστροφή του από την Κίνα, με μια σειρά από φωτογραφίες πυραμίδων του Ντάργουιν που έχουν δημοσιευθεί ευρέως σε βιβλία και περιοδικά και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.


Αυτές οι φωτογραφίες πυροδότησαν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για μια ιστορία που είναι άνω των 50 ετών, αλλά ποτέ δεν έχει εξηγηθεί ικανοποιητικά. Ο Hausdorf παραθέτει πολύ λίγες πηγές στο βιβλίο του, αλλά είναι δυνατόν να εντοπίσουμε, από που φαίνεται να έχει πάρει μεγάλο μέρος του υλικού του. Η αρχική πηγή του Hausdorf για μια λευκή πυραμίδα προέρχεται προφανώς από τον Bruce Cathie, στο βιβλίο του Bridge to Infinity (1983), στο οποίο ο Cathie αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού πιλότου της πολεμικής αεροπορίας τον James Gaussman.
Όπως ο Cathie λέει, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gaussman εκτελούσε αποστολή ρουτίνας μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, όταν ο κινητήρας υπέστη προβλήματα που τον ανάγκασαν να κατέβει σε χαμηλότερο υψόμετρο. Στην έκθεσή του σε ένα αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, φέρεται να είπε:

"Για να αποφύγουν μία οροσειρά βγήκαν σε μια επίπεδη κοιλάδα . Ακριβώς από κάτω τους ήταν μια γιγαντιαία λευκή πυραμίδα. Έμοιαζε σαν παραμύθι. Περικλειόταν όλη η πυραμίδα μέσα σε αστραφτερό λευκό. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μέταλλο, ή κάποιο είδος πέτρας. Ήταν καθαρό λευκό από όλες τις πλευρές. Το αξιοσημείωτο ήταν το επιστέγασμα, ένα τεράστιο κομμάτι κοσμήματος, υλικό που θα μπορούσε να είναι κρύσταλλο. Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να προσγειωθούμε, αν και θελήσαμε. Είχαμε εκπλαγεί από την απεραντοσύνη του πράγματος. "
Από τότε έχουν γραφτεί πολλά βιβλία παραθέτοντας την ιστορία ως αδιαμφισβήτητο γεγονός.


Σε ένα άρθρο του Fortean Times τον Δεκέμβριο του 2002 με τίτλο «Η Λευκή πυραμίδα," ο ερευνητής Steve Marshall, ενέχει την πιθανότητα ότι η έκθεση Gaussman μπορεί απλώς να είναι ανακριβή. Μια πολύ πραγματική και τεκμηριωμένη παρατήρηση γίνεται από το συνταγματάρχη Maurice Sheahan, διευθυντής της Trans World Airline της Άπω Ανατολής .
Ο Sheahan παρουσίασε το 1947 στις 28 του Μάρτη στην έκδοση των New York Times, ένα άρθρο υπό τον τίτλο "ΗΠΑ η έκθεση της αεροπορίας για την τεράστια Κινέζικη Πυραμίδα σε απομονωμένα βουνά ΝΔ του Sian [Xi'an]." Στο άρθρο, ο Sheehan φέρεται να δήλωσε ότι η πυραμίδα που είδε, εκείνες της Αιγύπτου φάνταζαν ως νάνοι και εκτίμησε το ύψος της στα 1000 μέτρα και το πλάτος της στα 1500 πόδια. Η μεγαλύτερη πυραμίδα της Αιγύπτου έχει ύψος μόλις 450 μέτρα.
Ο Sheahan αναφέρει ότι η τοποθεσία της πυραμίδας βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς απρόσιτης κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Qin Ling περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά της Xi'an.
Η θεση της πυραμιδας στο σημειο που βρισκεται το γραμμα "n"




Στην περιγραφή της δομής, λέει, «μου έκανε εντύπωση από την τέλεια πυραμιδική μορφή της και το μεγάλο της μέγεθος." Ωστόσο, πουθενά στο άρθρο αυτό ο Sheehan δεν περιγράφει την πυραμίδα ως λευκή και δεν κάνει αναφορά για κρυσταλλικό επιστέγασμα.



Στο πρωτότυπο αυτό άρθρο των New York Times δεν υπάρχουν φωτογραφίες. Δύο ημέρες αργότερα παλι από τη New York Sunday News (March 30, 1947) δημοσιεύεται μία φωτογραφία της λευκής πυραμίδος.
Αυτή η φωτογραφία είναι το επίκεντρο για ατελείωτους ελέγχους. Ωστόσο, την προέλευσή της και μάλιστα αυτό που δείχνει στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει επιλυθεί ικανοποιητικά.
Ο Sheahan οριοθετούσε την θέση της πυραμίδας που είχε δει στο τέλος μιας πεδιάδας περικλειώμενη από βουνά. Ωστόσο, η φωτογραφία που δημοσίευσε δείχνει την πυραμίδα να βρίσκεται απομονωμένη σε μια ανοικτή και επίπεδη πεδιάδα. Η περιγραφή του Sheahan ως προς τη δομή αυτής ως "τέλεια μορφή πυραμίδας» έρχεται σε αντίθεση με την επίπεδη εμφάνιση του τύμβου που φαίνεται στην φωτογραφία. http://www.unexplainedearth.com/xian.php

Απο τη συντομη ερευνα που καναμε, διαπιστωσαμε οτι κανεις δεν γνωριζει σε ποιο ακριβως σημειο βρισκεται η Μυθικη πλεον Λευκη Πυραμιδα.
Οι περισσοτερες αναφορες συγκεντρωνονται στη γυρω περιοχη της Xi'an οπως αυτη.
(The big pyramid is about 140 kilometers southwest of Xian)
Εχει ενδιαφερουσες φωτογραφιες απο την περιοχή. http://www.trilobia.com/pyramids.htm

Καποιοι αλλοι δινουν και γεωγραφικα στιγματα σε παραπλησιες περιοχες αλλα ειναι πολλες εκατονταδες χιλιομετρα μακρια απο την ερημο της Τακλαμακαν...

kalyterotera.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis