Πώς ήταν το πρόσωπο του Χριστού όταν ήταν παιδί


Αστυνομικοί στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι αποκάλυψαν πώς έμοιαζε ο Ιησούς Χριστός, όταν ήταν παιδί, βασιζόμενοι στην τεχνολογία των υπολογιστών και στο διασημότερο κειμήλιο του κόσμου, την Ιερά Σινδόνη.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, χρησιμοποιώντας την Ιερά Σινδόνη, το ύφασμα που υποτίθεται ότι κάλυψε το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του, οι ερευνητές της αστυνομίας παρήγαγαν μια εικόνα σε φωτογραφική απεικόνιση από το αρνητικό της εικόνας του προσώπου που εντυπώθηκε στο ύφασμα.

Από τη φωτογραφία αυτή αντέστρεψαν τη διαδικασία ενηλικίωσης, για να δημιουργήσουν μια εικόνα του νεαρού Ιησού, μειώνοντας το μέγεθος του σαγονιού, ανασηκώνοντας το πηγούνι και ισιώνοντας το σχήμα της μύτης.

Η τεχνική αντιστρέφει με αποτελεσματικό τρόπο τη μέθοδο, με την οποία η αστυνομία της Ιταλίας συνηθίζει να φτιάχνει τα σκίτσα που απεικονίζουν την παρούσα φυσιολογία των προσώπων από εγκληματίες - ακόμη και «νονών» της Μαφίας - που αναζητούνται από τις Αρχές για δεκαετίες ολόκληρες.


Τέτοιου είδους τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ταυτοποιηθεί η εικόνα του αρχιμαφιόζου Μπερνάρντο Προβεντσάνο, από μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί το 1959. Χάρη σε αυτές, ο Προβεντσάνο συνελήφθη εν τέλει το 2006.

Η εικόνα του Ιησού ως νεαρό παιδί καθώς και οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν για να δημιουργηθεί, θα αποτελέσουν το αντικείμενο ενός νέου προγράμματος στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας.

Η μήκους 4,26 μέτρων σινδόνη, φτιαγμένη από λινό ύφασμα ψαροκόκαλου, φαίνεται ότι απεικονίζει το εμπρόσθιο και το οπίσθιο εντύπωμα ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά.

Το σώμα που φαίνεται εντυπωμένο στο ύφασμα φαίνεται να φέρει πολλαπλά τραύματα που έμοιαζαν να προέρχονται από σταύρωση καθώς και μια πληγή στην πλευρά, που μοιάζει να έγινε από τη λόγχη που τρύπησε την πλευρά του Ιησού.

Η Ιερά Σινδόνη αναμένεται να εκτεθεί δημοσίως στον καθεδρικό ναό του Τορίνο, με εκατομμύρια επισκέπτες να αναμένονται στην περιοχή, ενώ και ο Πάπας Φραγκίσκος έχει προγραμματίσει προσκύνημα ενώπιον του ιερού κειμηλίου για τις 21 Ιουνίου.


Ωστόσο, η ευρηματικότητα της ιταλικής αστυνομίας θεωρείται απίθανο πως θα διασκεδάσει τις αμφιβολίες πολλών ανθρώπων αναφορικά με τη γνησιότητα της εικόνας, πάνω στην οποία βάσισαν την έρευνά τους.

Σημειώνεται πως το 1998 οι έρευνες για τη χρονολόγηση της Ιεράς Σινδόνης, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature, φαίνεται πως ανέτρεψαν τα «πιστεύω» πολλών οπαδών σχετικά με τη γνησιότητα του απεικονιζόμενου προσώπου. Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι η εικόνα δημιουργήθηκε μεταξύ του 1260 και του 1390 και ως εκ τούτου ότι η Ιερά Σινδόνη δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μεσαιωνική απάτη.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis