Διαστημικό όχημα στον Άρη από την Ινδία

Η διαστημική υπηρεσία της Ινδίας σκοπεύει να στείλει ένα διαστημικό όχημα
στον Άρη τον Νοέμβριο του 2013, εφόσον η κυβέρνηση εγκρίνει αυτό το σχέδιό της.

Η έγκριση του σχεδίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 4,5 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια) αναμενόταν να δοθεί εντός της εβδομάδας, ανέφερε ένα στέλεχος του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας.

 

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να προχωρήσει στην εκτόξευση του διαστημικού οχήματος στις 26 Νοεμβρίου 2013. Η επόμενη ευκαιρία για μια αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη είναι τον Μάιο του 2018.

Πολλές χώρες έχουν επιχειρήσει να στείλουν διαστημικά σκάφη για να μελετήσουν τον Άρη, έναν πλανήτη με πολλές ομοιότητες με τη Γη.

Κάποιες από τις μελέτες που σχετίζονται με την ινδική αποστολή έχουν ήδη ολοκληρωθεί, είπε ο Ντ. Π. Καρνίκ, ο εκπρόσωπος της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας. Το ινδικό διαστημόπλοιο, εφόσον εκτοξευτεί το 2013, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά από ταξίδι 300 ημερών. Θα είναι εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει εννέα επιστημονικά πειράματα εξετάζοντας το έδαφος, το υπέδαφος και την ατμόσφαιρα του Άρη.


Στην έκθεσή του προς το υπουργικό συμβούλιο ο Οργανισμός σημειώνει πάντως ότι από τις 42 μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη που έχουν στείλει διάφορες χώρες από το 1960 οι μισές απέτυχαν.

Πηγή: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis