Βροχή Μετεωριτών Στις 21 Οκτωβρίου !

Κάθε χρόνο, στα μέσα προς τα τέλη Οκτωβρίου, η Γη περνάει μέσα από ένα ρεύμα σκόνης το οποίο είναι συντρίμμια από τον κομήτη του Halley, και στον ουρανό της αυγής μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια όμορφη εμφάνιση διαττόντων αστέρων.

Οι προβλέψεις περιμένουν 25 μετέωρα ανά ώρα, στις 21 Οκτώβρη, παρατηρώντας με συνθήκες που πρέπει να είναι ιδανικές.

Επειδή αυτοί οι μετεωρίτες περνούν από τον αστερισμό του Ωρίωνα , οι αστρονόμοι τους αποκαλούν Orionids. Η Orionid βροχή μετεωριτών δεν είναι η ισχυρότερη, αλλά είναι μία από τις πιο όμορφες βροχές του έτους.

Η βροχή αυτή μετεωριτών πλαισιώνεται από τα φωτεινότερα αστέρια και πλανήτες στους ουρανούς. Αστερισμοί όπως ο Ταύρος, Δίδυμοι και Orion παρέχουν ένα αστραφτερό φόντο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό το έτος, η Αφροδίτη και ο Δίας έχουν μετακινηθεί σε θέση που μαζί με τον Σείριο, σχηματίσουν ένα φωτεινό τρίγωνο στο ανατολικό ουρανό πριν την αυγή. Το πρωί της 21 Οκτώβρη απίστευτα κομμάτια του κομήτη του Halley θα κοπούν κατ 'ευθείαν μέσα από την καρδιά αυτής της ουράνιας τριάδας.

Για να δείτε αυτήν την παράσταση, σας προτείνουμε να πάτε έξω από μία έως δύο ώρες πριν από την ανατολή του ηλίου, όταν ο ουρανός είναι σκοτεινός και ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι γενικά ψηλά. Να διαλέξετε σημείο με μια ευρεία θέα του ουρανού. Παρά το γεγονός ότι οι Orionids προκύπτουν από μια μικρή περιοχή κοντά στον Ωρίωνα, δεν θα περάσουν σε ολόκληρο τον ουρανό.

Να είστε έτοιμοι για μετεωρίτες που θα περνούν από την ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 148.000 μίλια/ώρα. Μόνο οι Λεοντίδες του Νοεμβρίου είναι ταχύτερες.

Περιστασιακά, οι Orionid αφήνουν ροές πυρακτώσεως στο πέρασμά τους, και μπορεί να είναι ακόμα πιο όμορφοι από ότι οι ίδιοι οι μετεωρίτες.


newsmessinia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis