Ανακάλυψαν «δεινόσαυρο – δράκουλα» !!!

Ένα νέο είδους φυτοφάγου δεινοσαύρου ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε συλλογή απολιθωμάτων που βρέθηκαν το 1960 στη νότια Αφρική, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν κατηγοριοποιηθεί. Πρόκειται για ένα πολύ «άσχημο ζώο», όπως χαρακτηριστικά λένε, με δόντια βαμπίρ και ακανόνιστο τρίχωμα
    






Όπως αναφέρει το econews.gr, το νέο είδος δεινοσαύρου, που συγκαταλέγεται στην ομάδα των ετεροδοντόσαυρων (ερπετά με διαφορετικά δόντια), έβγαλε από το σκοτάδι ο καθηγητής Παλαιοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Paul Sereno, όταν βρήκε τυχαία κάποια ξεχασμένα απολιθώματα στο Χάρβαρντ.

Στη μελέτη του που δημοσιεύθηκε στη Διαδικτυακή επιθεώρηση Zookeys, ο καθηγητής Sereno υποστηρίζει ότι ο το νέο είδος, που ονομάζεται Pegomastax africanus (το παχύ σαγόνι από την Αφρική), είχε ένα κοντό ράμφος σε σχήμα παπαγάλου και τεράστιους κυνόδοντες.

Οι κυνόδοντες, σε συνδυασμό με τα ψηλά του δόντια, βοηθούσαν τον δεινόσαυρο-βαμπίρ να κόβει φρούτα, ωστόσο μερίδα επιστημόνων πιστεύει ότι χρησίμευαν ως φονικό εργαλείο στη μάχη μεταξύ αρσενικών για την κατάκτηση του θηλυκού.


Επιπλέον, ο «Pegomastax africanus», ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών, έτρεχε γρήγορα, είχε χέρια αρπακτικού και άγριες τρίχες παρόμοιες με αυτές του ακανθόχοιρου, που τον προστάτευαν από το κρύο και τον βοηθούσαν να φαίνεται μεγαλύτερος αν και σε μήκος δεν ξεπερνούσε τα 0,6 μέτρα, ενώ ζύγιζε περίπου 6,8 κιλά.

«Πρέπει να έμοιαζε με δράκουλας», αστειεύθηκε ο καθηγητής Sereno. «Αυτό είναι επίκαιρο αν αναλογιστεί κανείς ότι πλησιάζουμε το Halloween», προσέθεσε.


 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis