Το μικρό σπίτι στο... ποτάμι ! (VIDEO)

Εδώ και 45 χρόνια, αυτό το μικρό σπίτι έχει καταφέρει να αντέξει κόντρα σε όλες τις κακουχίες και τις φυσικές θεομηνίες που έχει αντιμετωπίσει. Φαντάζει παράδοξο, αλλά η συγκεκριμένη κατοικία στέκει αγέρωχη στη μέση του ποταμού Drina της Σερβίας, κοντά στην πόλη Bajina Basta. Πλέον, είναι εύλογα ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Το μοναχικό σπίτι στη μέση του ποταμού, έγινε γνωστό παγκοσμίως έπειτα από μια φωτογραφία της Irene Becker, που δημοσιεύτηκε στο National Geographic τον Αύγουστο του 2012

Χτίστηκε το 1968 από μια παρέα νεαρών αγοριών που έψαχναν ένα μέρος για να απολαμβάνουν τον ήλιο της Σερβίας μετά το μπάνιο τους στον ποταμό.


Ο βράχος δεν τους παρείχε την άνεση που ήθελαν για να απλώνουν τις πεσέτες τους και κάπως έτσι αποφάσισαν να φέρουν και να στήσουν πάνω του μερικές σανίδες από ένα παλιό κατεστραμμένο υπόστεγο που υπήρχε σε κοντινή απόσταση.


Η αρχική "πλατφόρμα" έγινε με τον καιρό σπίτι.

Την επόμενη χρονιά αποφάσισαν να το προχωρήσουν λίγο περισσότερο και να στήσουν πάνω στο βράχο ένα κανονικό, μικρό σπίτι. Για τη μεταφορά των υλικών χρησιμοποίησαν βάρκες και καγιάκ. Τα μεγαλύτερα κομμάτια ξύλων που χρειάστηκαν, τα πέταξαν στον ποταμό μερικά μίλια πιο πάνω και όταν αυτά ακολουθώντας την ροή του ποταμού έφτασαν στο βράχο, τα περίμεναν και τα τράβηξαν κοντά του.


Το σπίτι αν και καταστράφηκε αρκετές φορές από πλημμύρες, κάθε χρόνο κατασκευάζεται ξανά και ξανά από την αρχή και αποτελεί σήμα κατατεθέν της Bajina Basta.news24.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis