14χρονος ζει σε σώμα άνδρα 112 ετών (VIDEO)

Μοιάζει με ηλικιωμένο άνδρα, αλλά είναι μόλις 14 ετών. Ο Αλί πάσχει από μία σπάνια γενετική ανωμαλία, που επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης κατά 8 φορές. Παρόλα αυτά, δεν το βάζει κάτω



Η συγκλονιστική ιστορία του 14χρονου Αλί Χουσεΐν Καν κάνει τον γύρο του κόσμου. Eίναι το τελευταίο, από τα 6 της οικογένειας, που παρουσίασαν την ίδια γενετική ανωμαλία και ζει.

Η ασθένεια από την οποία πάσχει, ονομάζεται "progeria", προκαλεί την πρόωρη γήρανση του οργανισμού και οδηγεί σε θάνατο, συνήθως μεταξύ 13 και 15 ετών, από καρδιακή προσβολή ή πνευμονία.

Σαν του Αλί, έχουν καταγραφεί συνολικά 80 περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο. Πέντε από αυτές αφορούσαν τα αδέλφια του, δύο αγόρια και τρία κορίτσια.

Παρόλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος και ελπίζει, πως θα βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία, ώστε να ζήσει την ημέρα της ενηλικίωσής του.

"Θέλω πολύ να ζήσω και ελπίζω, ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει για μένα θεραπεία. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Περισσότερο σκέφτομαι τους γονείς μου. Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερο χρόνο μαζί τους και να μην ζήσουν άλλον πόνο", δήλωσε πρόσφατα στην Sunday People.

"Είναι πολύ μοναχική η ζωή μου, μετά τον θάνατο των αδελφών μου. Θα ήθελα να είμαι πάλι με ανθρώπους που μοιάζουν με μένα. Δεν έχω κανέναν τώρα, όμως πρέπει να παραμείνω δυνατός", είπε.

Οι γονείς του, προέρχονται από την φτωχότερη επαρχία της Ινδίας και είναι μεταξύ τους πρώτα ξαδέλφια, που παντρεύτηκαν από προξενιό, πριν από 32 χρόνια. Όταν το πρώτο παιδί τους γεννήθηκε, δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Όταν ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους και παρατήρησαν ότι δεν μπορούσε να φάει και να περπατήσει κανονικά, αναγκάστηκαν να επισκεφτούν γιατρό, που τους έστειλε σπίτι με ένα φάρμακο ακατάλληλο για την περίπτωσή τους.


Οι γονείς του παραδέχονται, ότι εάν είχε βρεθεί από τότε γιατρός, που θα έκανε τη σωστή διάγνωση και θα τους έλεγε, ότι τα παιδιά τους πάσχουν από την ίδια γενετική ανωμαλία, θα είχαν σταματήσει να κάνουν παιδιά.

Το ζευγάρι έχει και δύο κόρες, που δεν πάσχουν από progeria και είναι σήμερα 20 και 10 ετών αντίστοιχα.

"Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο παγκοσμίως, με πέντε αδέλφια να έχουν επηρεαστεί από την ίδια πάθηση. Οι γονείς του Αλί είναι μεταξύ τους στενοί συγγενείς και αυτός ίσως είναι ο λόγος πίσω από την ανωμαλία, αν και έχουν και δύο παιδιά που ζουν φυσιολογικά", σημείωσε εξειδικευμένος γιατρός.

"Κάνουμε τα πάντα, για να κρατήσουμε τον Αλί νοητικά και σωματικά σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα καταφέρει να ζήσει μέχρι τα 24 χρόνια του, όπως ο αδελφός του", είπε.






news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis