Υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας το μυθικό Γέτι !! (VIDEO)

Έπειτα από αναζήτηση του Γέτι των Ιμαλαίων, τα ευρήματα των ερευνητών κατέδειξαν ότι το μυθικό πλάσμα είναι ένα υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας. Τα αποτελέσματα δόθηκαν από προηγμένες μεθόδους ανάλυσης DNA για την ανάλυση γενετικού υλικού τρίχας και έπειτα σύγκρινε τα αποτελέσματα με γονιδιώματα ζώων από υπάρχουσες βάσεις δεδομένων. Διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση με το δείγμα από γνάθο αρχαίας πολικής αρκούδας 40.000 ετών από το Σωάλμπαρντ της Νορβηγίας.




«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό και καθόλου αναμενόμενο αποτέλεσμα, το οποίο μας εξέπληξε όλους, αν και μένει να γίνει περισσότερη δουλειά για να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα. Δεν πιστεύω πως αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρχαίες πολικές αρκούδες, οι οποίες περιπλανώνται στα Ιμαλάια, όμως μπορούμε να κάνουμε διάφορες εικασίες για τη πιθανή εξήγηση», δήλωσε ο ερευνητής Μπράιαν Σακς.

Εξήγηση όλων αυτών σύμφωνα με τον Σακς είναι η θεωρία ότι το Γέτι, είτε είναι ένα είδος της καφέ αρκούδας που κατάγεται από το πρόγονο της πολικής αρκούδας, είτε ότι πρόκειται για πρόσφατη διασταύρωση μεταξύ της καφέ και των απογόνων της πολικής αρκούδας

Ο μύθος του Γέτι ξεκίνησε από μια φωτογραφία που τράβηξε πριν από 60 χρόνια ο Βρετανός ορειβάτης Έρικ Σίπτον στη βάση του Έβερεστ. Επίσης το 1986 ο Ράινχολντ Μέσνερ, διάσημος αλπινιστής αποκάλυψε χειρόγραφα από το Θιβέτ ηλικίας 300 χρόνων στα οποία γίνεται λόγος για μια ποικιλία αρκούδας που ζει σε αφιλόξενες περιοχές.



«Οι ειδήμονες του Μεγαλοπόδαρου και άλλοι οπαδοί του, πιστεύουν ότι η επιστήμη τους απέρριψε. Η επιστήμη δεν αποδέχεται και δεν απορρίπτει οτιδήποτε. Το μόνο που κάνει είναι να εξετάζει τις ενδείξεις και αυτό ακριβώς κάνω», δήλωσε ο Σάκς,

Τα ευρήματα των ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πρόκειται να παρουσιαστούν αναλυτικά σε ντοκιμαντέρ του Channel 4.






tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis