Αποφάσισε να ζήσει… σαν Χόμπιτ!

Ένας πρώην καθηγητής Τέχνης εγκατέλειψε τα μαθήματά του κι αποφάσισε να ζήσει… σαν Χόμπιτ. Έτσι με φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά κατασκεύασε ένα σπίτι, φιλικό προς το περιβάλλον και μάλιστα χωρίς τη χρήση κανενός εργαλείου ενέργειας.








Αντιθέτως ακολούθησε την προϊστορική μέθοδο οικοδομής όπου χρησιμοποιούσαν καλάμια, χώμα και πηλό, και δημιούργησε αυτό το σπίτι που προσομοιάζει με των Χόμπιτ στις ανάλογες ταινίες.

Η κατασκευή του κόστισε μόλις 170 ευρώ και πλέον το νοικιάζει σε μία γειτόνισσά του η οποία απασχολείται σε κοντινή φάρμα. Ως ενοίκιο η γυναίκα τον πληρώνει με γάλα!

Όσον αφορά στην κατασκευή του ο άνδρας τοποθέτησε ως τζάμια στα παράθυρα παρμπρίζ χαλασμένου φορτηγού και για σανίδια στο πάτωμα, κιβώτια. Για τρεχούμενο νερό συνέδεσε το σπίτι με κοντινή φυσική πηγή, ενώ το σπίτι θερμαίνεται από μία ξυλόσομπα.

Καθώς οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πηλό και στάχυα έχουν καλή μόνωση και κρατούν τη θερμότητα μέσα στο σπίτι, το οποίο διαθέτει μία κουζίνα, μία τραπεζαρία και μία κρεβατοκάμαρα. Ως ψυγείο έχει σκάψει ένα ρηχό αποθηκευτικό χώρο, που συγκρατεί τα πάντα δροσερά. Στον κήπο υπάρχει και ένα αποχωρητήριο με κομποστοποίηση.


 




















































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis