NASA: Έτος Της Γης Το 2014 !!

Στη Γη εστιάζει φέτος η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA με πέντε προγραμματισμένες αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας.

«Παρότι η NASA προετοιμάζεται για τις μελλοντικές αποστολές προς έναν αστεροειδή και τον Άρη, επικεντρωνόμαστε στη Γη τώρα», δήλωσε ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν .« Με πέντε νέες αποστολές που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν το 2014 , αυτό θα είναι πραγματικά ένα διαμορφωμένο έτος της Γης, και η εστίαση στον πλανήτη μας θα φέρει σημαντικές διαφορές στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο μας» πρόσθεσε.

Η πρώτη αποστολή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου από την Ιαπωνία ως ένα κοινό πρόγραμμα με την Ιαπωνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία (JAXA ), θα μελετήσει τις παγκόσμιες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Τον Ιούλιο, ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 θα αρχίσει τη μέτρηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει η NASA καλύτερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 λειτουργεί σε αντικατάσταση ενός παρόμοιου δορυφόρου που καταστράφηκε κατά την εκτόξευσή του το 2009.

Τον Νοέμβριο, η NASA έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τη μέτρηση υγρασίας του εδάφους και τα επίπεδα του νερού στο έδαφος. Τα δεδομένα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στις αποφάσεις διαχείρισης των υδάτινων πόρων, στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των φυτών και της γεωργικής παραγωγικότητας, καθώς και των πλημμύρων και της ξηρασίας, λένε οι επιστήμονες.

Μετά το καλοκαίρι αναμένονται δυο ακόμη αποστολές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis