No More Woof: Συσκευή μετατρέπει τις σκέψεις των σκυλιών σε λέξεις (;) (VIDEO)

Μια ομάδα σκανδιναβών εφευρετών, με χρηματοδότηση μέσω crowdfunding, επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ σκυλιών και ανθρώπου, δημιουργώντας μια συσκευή που θα μπορεί να μεταφράσει τις σκέψεις των σκυλιών σε λέξεις. Οι εφευρέτες ισχυρίζονται πως η συσκευή, την οποία έχουν ονομάσει «No More Woof», θα μπορεί να μετατρέψει τα γαβγίσματα σε λέξεις, όπως αναφέρεται στο RT. 



Στην πραγματικότητα οι ερευνητές φιλοδοξούν να κάνουν λέξεις τις απλές διαδικασίες τις σκέψης, όπως η πείνα και η κούραση.

Τα σκυλιά μπορούν να επικοινωνήσουν τις παραπάνω ανάγκες και με άλλους τρόπους, όμως οι σκανδιναβοί εφευρέτες θέλουν να δώσουν «τέλος στα γαβγίσματα». Η συσκευή τοποθετείται στο κεφάλι του σκύλου και λαμβάνει ηλεκτροεγκεφαλικά σήματα.

Το «No More Woof» βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, ωστόσο, σύμφωνα με το RT, αναμένεται να κυκλοφορήσει προς πώληση τον Απρίλιο του 2014 έναντι 600 δολαρίων. Πέρα από αγγλικά η συσκευή θα διατίθεται και στα Ισπανικά, τα Γαλλικά και τα Κινέζικα.

Η χρηματοδότηση του πρότζεκτ «No More Woof» έγινε μέσω crowdfunding. Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 δολάρια, σχεδόν 50% περισσότερο από τον αρχικό στόχο των 10.000 δολαρίων. Όπως σημειώνουν το «No More Woof», ακόμη και με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελεί μια πειραματική συσκευή και σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για προϊον μαζικής παραγωγής. Εξάλλου όπως οι ίδιοι τονίζουν θέλει ακόμη πολλή δουλειά για την ολοκλήρωσή του.


 

tvxs.gr


Αστρική Προβολή: Θα θέλαμε να υπάρχει και απόσπασμα που να δείχνει τη συσκευή να δουλεύει στο συγκεκριμένο βίντεο, αλλά πέραν τούτου είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis