Αμερικανός Επιστήμονας: Σε 25 Χρόνια Θα Έχουμε Εντοπίσει Εξωγήινους !!

Μέσα στα επόμενα 25 χρόνια η ανθρωπότητα θα έχει εντοπίσει ευφυή εξωγήινα όντα, υποστηρίζει ο Αμερικανός αστρονόμος Σεθ Σιόστακ, βασίζοντας τις προβλέψεις του σε επιστημονικά δεδομένα. 

Ο Σιόστακ, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο συζήτησης που διοργάνωσε η ΝΑΣΑ στο Πανεπιστήμιο Στάντφορτ, είπε ότι μέχρι το 2040 οι αστρονόμοι θα έχουν παρατηρήσει όχι χιλιάδες, αλλά εκατομμύρια, ηλιακά συστήματα με τις πιθανότητες να ανακαλύψουν ευφυή εξωγήινη ζωή να αυξάνονται συνεχώς.

«Πιστεύω ότι σε 25 χρόνια από σήμερα θα βρούμε τον Ε.Τ, διότι αντί να ψάχνουμε σε μερικές χιλιάδες ηλιακά συστήματα, όπως κάνουμε σήμερα, θα ψάχνουμε σε εκατομμύρια συστήματα σε 25 χρόνια από τώρα. Πιστεύω ότι ο μαγικός αριθμός θα είναι το ένα εκατομμύριο συστήματα για να εντοπίσουμε εξωγήινη ζωή», είπε.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει στην ηλεκτρονική του έκδοση το space.com, η αισιόδοξη άποψη του διεθνώς αναγνωρισμένου αστρονόμου βασίζεται στις παρατηρήσεις του τηλεσκόπιου Κέπλερ της ΝΑΣΑ, το οποίο έχει ως αποστολή του τον εντοπισμό πλανητών όμοιων με την Γη, και το οποίο «έχει δείξει ότι ο γαλαξίας μας πιθανόν να σφύζει από πλανήτες, ικανούς να φιλοξενήσουν ζωή, όπως την γνωρίζουμε εμείς».

«Στατιστικά, υπολογίζουμε ότι ένα στα πέντε αστέρια διαθέτει τουλάχιστον έναν πλανήτη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή. Αυτό είναι ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό και σημαίνει ότι στον γαλαξία μας υπάρχουν δεκάδες δισεκατομμύρια πλανήτες όπως η Γη», είπε ο Σιόστακ.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κάποιοι από αυτούς τους πλανήτες θα φιλοξενούν ευφυή εξωγήινη ζωή, δηλαδή όντα που ανέπτυξαν όπως εμείς, τη δυνατότητα να στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα στο σύμπαν.

Πρέπει, είπε ο Αμερικανός επιστήμονας, να στρέψουμε τους δορυφόρους μας στον ουρανό, με την ελπίδα να εντοπίσουμε κάποιο σήμα που να προέρχεται από εξωγήινα όντα. Έφερε ως παράδειγμα τη Γη, λέγοντας ότι η τεχνολογία στον πλανήτη μας εξελίχθηκε μόλις τον τελευταίο αιώνα.

Πρόσθεσε ότι τα πρώτα ίχνη μικροβιακής ζωής στη Γη, χρονολογούνται πριν από 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις 700 εκατομμύρια χρόνια μετά την γέννηση της Γης. Όμως, είπε, χρειάστηκαν άλλα 1.7 δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι να εξελιχθούν οι πολυκύτταροι οργανισμοί.

«Ο άνθρωπος εμφανίστηκε μόλις πριν 200,000 χρόνια και έχει εξελίξει τεχνολογία μόλις τον τελευταίο αιώνα», είπε ο Σιόστακ, προσθέτοντας ότι παρόμοια εξέλιξη μπορεί να έχουν και άλλα ευφυή όντα σε εξωπλανήτες στον γαλαξία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis