Το Εσωτερικό Του Εγκεφάλου Κατάφεραν Να Εξερευνήσουν Επιστήμονες Του Χάρβαρντ !

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατάφεραν, με τη χρήση νέων hi-tech απεικονιστικών μεθόδων, να εξερευνήσουν το εσωτερικό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου, που προσφέρει τρισδιάστατες έγχρωμες εικόνες, οι ειδικοί μπορούν πλέον να έχουν την πρώτη πραγματική εικόνα των εκατό δισεκατομμυρίων κυττάρων του εγκεφάλου, αλλά και του τρόπου λειτουργίας τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία πολλών εγκεφαλικών διαταραχών.

«Ο εγκέφαλος που μελετούσαμε με συμβατικές απεικονιστικές μεθόδους όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι ο πραγματικός εγκέφαλος. Βλέπαμε μόνο μια σκιά των επιφανειών του», τόνισε ο καθηγητής Γιαν Γουιντίν, αναφερόμενος στη νέα μέθοδο, που χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά χρώματα για να μαρκάρει τους νευρώνες πριν εντοπίσει τις μεταξύ τους συνδέσεις, μια διαδικασία που θα έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους.
 
«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι τα πιο πολύπλοκο αντικείμενο στο σύμπαν. Φυλάει τις αναμνήσεις και τους φόβους μας, επεξεργάζεται πληροφορίες και μας επιτρέπει να βλέπουμε, να ακούμε, να αισθανόμαστε. Υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα διαταραχών που αποδίδεται στις εσφαλμένες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων, όμως εμείς δεν έχουμε τα μέσα να τις εντοπίσουμε», εξηγεί ο Τζεφ Λίχτμαν, ο οποίος ανέπτυξε τη νέα μέθοδο, θα οδηγήσει που μελλοντικά στη δημιουργία τρισδιάστατου χάρτη του εγκεφάλου.

periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis