Νέα Κατάσταση Της Ύλης Ανακάλυψαν Έλληνες Και Σλοβένοι Επιστήμονες !

Μία νέα κατάσταση της ύλης ανακάλυψαν έλληνες και σλοβένοι επιστήμονες, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ειδικότερα, οι ερευνητικές ομάδες (Ινστιτούτο Josef Stefan και Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ) ανακάλυψαν μια καινούρια ανομοιογενή κατάσταση της ύλης, η οποία παρατηρήθηκε σε συγκεκριμένα μαγνητικά συστήματα έντονων σιδηρομαγνητικών αλληλεπιδράσεων, τριγωνικής τοπολογίας πλέγματος.


Για τους σκοπούς της έρευνας, πολυκρυσταλλικές κόνεις τέτοιων συστημάτων συνετέθηκαν στο εργαστήριο με χημικές μεθόδους υπό ελεγχόμενες συνθήκες και, ακολούθως, χαρακτηρίστηκαν με σύγχρονες πειραματικές διατάξεις. Η μελέτη με την ακτινοβολία ακτίνων-Χ συγχρότρου κατέδειξε την ανομοιογένεια της δομής, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε η ηλεκτρονική πολυπλοκότητα του συστήματος.

Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications. Σύμφωνα με το ΙΤΕ, η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές σε υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται σε σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis