«Τηλεχειριζόμενο», interactive ενυδρείο από έλληνες ερευνητές !

Ένα ενυδρείο το οποίο ο χρήστης μπορεί να δει και να  «χειριστεί» εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο, ταΐζοντας τα ψάρια του και αλληλεπιδρώντας μαζί τους, δημιούργησαν έλληνες ερευνητές του Mindworks Innovation Lab. «Αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ταΐσετε τα ψάρια που έχετε στο ενυδρείο του σπιτιού σας,  ενώ είστε ακόμα στο γραφείο, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το Aquard.io: το πρώτο interactive ενυδρείο στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από παντού» αναφέρει η εταιρεία.




Τo Aquard.io, το οποίο βρίσκεται στα γραφεία του εργαστηρίου, είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του «Internet of Things» και στην τεχνολογία του Arduino και αποτελεί το πρώτο live interactive ενυδρείο στο Internet, επιτρέποντας στους χρήστες  να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους (οπουδήποτε στον κόσμο) σε πραγματικό χρόνο το τι συμβαίνει σε αυτό, επιλέγοντας μεταξύ τριών διαφορετικών γωνιών λήψης, να ταΐζουν τα ψάρια και να «παίζουν», δημιουργώντας φυσαλίδες στα νερά του.

Όπως δήλωσε ο Μάριος Θεοτοκάς, επικεφαλής του Mindworks Innovation Lab, «με το Aquard.io θελήσαμε να συνδυάσουμε την αγάπη μας για τα ψάρια και την τεχνολογία με τις άπειρες δυνατότητες που παρέχει το Internet. Φέρνουμε το “Internet of Things” στην καθημερινότητά μας δημιουργώντας κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο».

Οι χρήστες μπορούν να δουν το Aquard.io εδώ.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis