Η Μπύρα Είναι Πόσιμη Ακόμα Και Μετά Από Πυρηνική Καταστροφή ?

Το 1956, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας έκανε ένα πείραμα για να δει αν κάποια ποτά και αναψυκτικά θα είναι πόσιμα μετά από μια πυρηνική έκρηξη.

Για να το εξετάσουν αυτό, δοκίμασαν να βάλουν δυο βόμβες και διάφορα μπουκάλια και κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών σε διαφορετικές θέσεις και αποστάσεις με τις βόμβες.

Η μικρότερη απόσταση μεταξύ βόμβας και αναψυκτικού ήταν 0,4 χιλιόμετρα και η μεγαλύτερη 2,2 χιλιόμετρα. Κάποια από τα κουτάκια και μπουκάλια ήταν θαμμένα στο χώμα, κάποια τοποθετημένα μόνα τους, και άλλα σε ζευγάρια. Για τις βόμβες χρησιμοποιήθηκαν 20 κιλοτόνοι TNT για τη μία και 30 κιλοτόνοι για την άλλη.

Από το πείραμα βρέθηκε ότι η μπύρα, ακόμα και αυτή που ήταν πολύ κοντά στην έκρηξη, ήταν πόσιμη. Ήταν λίγο ραδιοενεργή, αλλά θα μπορούσε να καταναλωθεί σε έσχατες καταστάσεις. Όσο πιο μακριά ήταν η μπύρα από το σημείο της έκρηξης, τόσο λιγότερο ραδιοενεργή ήταν.

Μάλιστα οι ερευνητές δοκίμασαν λίγη από τη μπύρα που ήταν στην πιο μακρινή απόσταση από τις βόμβες και είπαν ότι η γεύση της ήταν αναλλοίωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis