Ψάρεψε τόνο αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων !

Θα μπορούσε να αξίζει δύο εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να γεμίσει 3.162 κονσέρβες τόνου. Πρόκειται για τον "Πικάσο της θάλασσας" και αλιεύθηκε από την 56χρονη ψαρά Donna Pascoe, στη Νέα Ζηλανδία.



Ο λόγος για έναν τόνο βάρους 411,6 κιλών, ο οποίος αναμένεται να θα καταλήξει ταριχευμένος στον τοίχο του Houhora Big Game & Sports Fishing Club ως αναμνηστικό. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, δεν μπορεί να τον πουλήσει, καθώς δεν πιάστηκε σε εμπορικό πλοίο.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η 56χρονη και μια ομάδα τεσσάρων ψαράδων πάλευαν να σύρουν το τεράστιο ψάρι στο σκάφος τους.


"Ήταν πολύ πεισματάρης τόνος, αλλά και εγώ είμαι το ίδιο πεισματάρα", δήλωση η 56χρονη ψαράς περήφανη για το κελεπούρι της, αποκαλύπτοντας πως μόλις το είδαν έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, ο ερυθρός τόνος χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως τροφή, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, όπου χρησιμοποιείται ωμός στο σούσι.


Η μεγάλη εμπορική αξία (ένας τόνος έχει πουληθεί για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολλάρια) έχει οδηγήσει στην υπεράλιευση του είδους. Τα αποθέματα των τόνων στο δυτικό Ατλαντικό έχουν μειωθεί κατά 82% και στον ανατολικό κατά 72% από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα.


Η Donna με το ψάρι της μπορούν να διεκδικήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis