Χιλή: Θα Ανατινάξουν 40 Μέτρα Βουνού Για Να Φτιάξουν Το Μεγαλύτερο Τηλεσκόπιο Στον Κόσμο !! (LIVE STREAMING)

Μία έκρηξη-μαμούθ θα σημειωθεί σήμερα στην κορυφή ενός βουνού των Χιλιανών Άνδεων με στόχο στη συνέχεια να μετατραπεί στο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (E-ELT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), που θα έχει διάμετρο 39 μέτρων και θα κάνει παρατηρήσεις στο οπτικό και στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Η στιγμή της έκρηξης θα μεταδοθεί ζωντανά στις 7.30 έως 9.30 το βράδυ, ώρα Ελλάδας. Συνολικά θα ανατιναχτούν τα τελευταία 40 μέτρα του βουνού στη Βόρεια Χιλή, σκορπώντας ολόγυρα σχεδόν ένα εκατ. τόνους βράχων.

Το «μεγαλύτερο μάτι του κόσμου» θα είναι σε θέση να «πιάσει» 15 φορές περισσότερο αστρικό φως από οποιοδήποτε άλλο τηλεσκόπιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εικόνες που θα «συλλαμβάνει» θα είναι 16 φορές πιο καθαρές από αυτές το διαστημικό hubble.

Οι αστρονόμοι αισιοδοξούν ότι ενδεχομένως θα μπορέσουν για πρώτη φορά, να κάνουν άμεσες παρατηρήσεις εξωπλανητών.

Το επιστημονικό θαύμα θα είναι έτοιμο, όπως εκτιμάται το 2022.

Στην ολοκλήρωση του έργου συμμετέχει μία κοινοπραξία 15 χωρών και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες διακρατικές επιστημονικές συνεργασίες στην παγκόσμια ιστορία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Αστρική Προβολή: Δείτε live το event εδώ στην Αστρική Προβολή!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis