Βιβλίο με εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα στο Χάρβαρντ !!

Το εξώφυλλο του βιβλίου "Des destinées de l’ame" του Arsène Houssaye, "Προορισμοί της ψυχής", που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ είναι από ανθρώπινο δέρμα! Σύμφωνα με το  Χάρβαρντ, το βιβλίο είναι μια συλλογή δοκιμίων για το διαλογισμό, τη ψυχή και τη μετά θάνατον ζωή.



Ένας επιμελητής από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαίωσε ότι ένα από τα βιβλία που έχει στην κατοχή του το πανεπιστήμιο έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα αναφέροντας: "Έγιναν έρευνες και κατά 99,9% πρόκειται για δέρμα που έχει ανθρώπινη προέλευση".

Τo βιβλίο δώρισε ένας άντρας στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου το 1930. Σε αυτό υπήρχε  σημείωμα του δωρητή που εξηγούσε ότι το δέρμα με το οποίο είχε δεθεί το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου ανήκε σε γυναίκα ψυχοπαθή που είχε πεθάνει από εγκεφαλικό και που κανείς δεν την είχε αναζητήσει.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιμελητές του Χάρβαρντ, η τεχνική της ανθρωποδερμίας στα εξώφυλλα βιβλίων ήταν κάτι συνηθισμένο τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα και γινόταν για διάφορους λόγους ανάμεσα στους οποίους και η διατήρηση της μνήμης των νεκρών.


Πηγή: huffingtonpost

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis