Αστεροειδής απειλεί να διαλύσει τη Γη! Πότε έρχεται το τέλος του κόσμου ?

Ο αστεροειδής "1950 DA", διαμέτρου ενός χιλιομέτρου, που οι πιθανότητες σύμφωνα με τους επιστήμονες να πέσει στη Γη είναι 1 στις 4.000, θα προκαλέσει καταστροφή βιβλικών διαστάσεων, αλλάζοντας το κλίμα και εξαφανίζοντας την ανθρώπινη ζωή. Αυτή η πρόσκρουση υπολογίζεται για τις 


16 Μαρτίου 2880, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως μια τέτοια καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί.

"Μετά την έκρηξη αστεροειδή στην πόλη Chelyabinsk στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013 υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για το πώς θα αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από μια τέτοια σύγκρουση", σημειώνει ο Dr Rozitis.
Meteor Hits Russia 2013 - Best Footage Collection

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο αστεροειδής εξερράγη πάνω από τη ρωσική πόλη, απελευθερώνοντας πάνω από 30 φορές την εκρηκτική ενέργεια της βόμβας στη Χιροσίμα.


H τυχόν πρόσκρουση του αστεροειδή "1950 DA" στη Γη με ταχύτητα 61.000 χλμ/ώρα, θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης 44.800 μεγατόνων TNT.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tennessee αναφέρουν ότι ο αστεροειδής καταφέρνει να παραμένει ακέραιος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων.

Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Nature και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια αλλαγή των τακτικών υπεράσπισης του πλανήτη.

Πηγή: Metro, Independent

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis