Μακεδονία ~ Ο Ελληνιστικός Πολιτισμός Μέχρι Την Ασία !!! (Documentary)

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι διεθνούς κύρους συναντώνται σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Μακεδονίας, και όχι μόνο, για να λάβουν μέρος σε μια ελεύθερη συζήτηση για τη μοναδική προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό κατά την Ελληνιστική περίοδο, όπως αποδεικνύεται από ιστορική και αρχαιολογική τεκμηρίωση.

Μια περίοδος που άρχισε με τον Μεγαλέξανδρο και διήρκεσε τρεις αιώνες και αποτέλεσε τον κύριο κληροδότη της ανθρώπινης γνώσης. Μία περίοδος που διάδωσε την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό μέχρι την Ασία, ιδρύοντας Ελληνικές πόλεις , και που μετατράπηκε σε κυρία δύναμη της ιδεολογικής, επιστημονικής και πολιτικής εξέλιξης της κοινωνίας.

Μία περίοδος, η οποία, ακολουθώντας το όραμα του Αλέξανδρου, γέννησε την ιδέα της ειρηνικής συνύπαρξης λαών σε ένα οικουμενικό κόσμο και γαλούχησε, με τη βοήθεια των Ελληνικών έργων που είχαν μεταφρασθεί από τους Άραβες, την Αναγέννηση, τον 17ον , 18ον και 19ον αιώνα, αντιστοιχούντες στον αιώνα των Εγκυκλοπαιδιστών, του Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού. Μία περίοδος που οδήγησε βαθμιαία στην απελευθέρωση του ανθρωπίνου πνεύματος, συνεχίζοντας το ευεργετικό της έργο μέχρι σήμερα.

Ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη
Παραγωγής 2009 


krasodad.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis