Stephen Hawking: Το Σωματίδιο Του Θεού Θα Μπορούσε Να Εξαφανίσει Το Σύμπαν !!

Σε έναν πρόλογο για το νέο του βιβλίο, ο φημισμένος φυσικός Stephen Hawking δείχνει να φοβάται ότι το μποζόνιο Higgs μπορεί να γίνει ασταθές προκαλώντας μια ολοκληρωτική καταστροφή στο σύμπαν.

Ο Stephen Hawking μας έχει προειδοποιήσει κατά καιρούς για διάφορα κακά που μπορεί να μας συμβούν. Επίθεση από εξωγήινους που θα καταστρέψει τη γη, έξυπνες μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να επαναλάβουν το σενάριο του Terminator.

Όμως οι προειδοποιήσεις του φαίνεται ότι δεν σταματούν μόνο σε επίπεδο γης, αφού σύμφωνα με αυτά που αντιλαμβάνεται, μια απειλή θα μπορούσε όχι μόνο να φέρει το τέλος στη Γη, αλλά και σε ολόκληρο το Σύμπαν.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, ο Hawking ανησυχεί για το σωματίδιο του Θεού ή Higgs Boson. Γνωρίζετε ήδη το μποζόνιο Higgs, που ανακαλύφθηκε από τους φυσικούς κατά τη διάρκεια πειραμάτων του CERN. Είναι ένα συστατικό ζωτικής σημασίας που μπορεί να εξηγήσει γιατί τα πράγματα στον κόσμο μας έχουν μάζα.

Ο Stephen Hawking, σε έναν πρόλογο για ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται «Starmus» – μια συλλογή από διαλέξεις από διάσημους επιστήμονες και αστρονόμους – αναφέρει ότι ανησυχεί για το ότι το μποζόνιο Higgs μπορεί να γίνει ασταθές.

«The Higgs potential has the worrisome feature that it might become metastable at energies above 100bn gigaelectronvolts (GeV).»

«Το δυναμικό Higgs έχει ένα ανησυχητικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να γίνει ασταθή σε ενέργειες πάνω από 100 δις gigaelectronvolts (GeV).»

Τι θα μπορούσε να επιφέρει αυτό; Ο Hawkins εξήγησε: «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σύμπαν θα μπορούσε να υποστεί ένα καταστροφικό κενό, σαν μια φούσκα πραγματικού κενού που επεκτείνεται με την ταχύτητα του φωτός Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και δεν θα το βλέπαμε να έρχεται.».

Πριν να προετοιμάσετε τους αγαπημένους σας για την εκκένωση του πλανήτη, ο Hawking δίνει και ένα θετικό μήνυμα, με ένα ειρωνικό χαμόγελο:

«Ένας επιταχυντής σωματιδίων που φτάνει τα 100 δις GeV θα είναι μεγαλύτερος από τη Γη, και είναι απίθανο να χρηματοδοτηθεί με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis