Αρχαιολόγοι Υποστηρίζουν Ότι Βρήκαν Το Μπουντρούμι Του Κόμη Δράκουλα !!

Αρχαιολόγοι που συμμετέχουν σε ανασκαφές στο κάστρο Τοκάτ στη Βόρεια Τουρκία βρήκαν υπόγεια τούνελ, περάσματα, ένα στρατιωτικό καταφύγιο και κελιά. Σε ένα από αυτά εκτιμούν πως κρατήθηκε φυλακισμένος στις αρχές του 15ου αιώνα από τους Οθωμανούς ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Κόμη Δράκουλα.


Η ανακάλυψη έγινε κατά τις εργασίες υποστύλωσης του κάστρου, που τελικά αποκάλυψαν ένα μυστικό πέρασμα που οδηγεί στα κοντινά λουτρά του Pervane, αλλά και σε ένα στρατιωτικό καταφύγιο. Εκεί βρέθηκαν δύο μπουντρούμια-κελιά, όπου εκτιμάται πως κρατήθηκε αιχμάλωτος από τους Οθωμανούς Τούρκους ο Πρίγκιπας της Βλαχίας Βλαντ ο Γ', ξακουστός στην εποχή του ως Βλαντ ο Παλουκωτής.

Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News, οι εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης του κάστρου στον δυτικό Πόντο ξεκίνησαν το 2009, με το τελευταίο πρότζεκτ να τρέχει εδώ και 10 εβδομάδες όπου και ανακαλύφθηκε το 100 μέτρων μυστικό πέρασμα στη βόρεια πρόσοψή του. Το γεγονός πως βρίσκεται στη βόρεια πτέρυγα οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα πως από εκεί οδηγούνταν οι κόρες των ηγεμόνων στα λουτρά, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Το κάστρο είναι εντελώς περικυκλωμένο από μυστικά τούνελ. Είναι πολύ μυστηριώδες» είπε στην εφημερίδα ο αρχαιολόγος Ιμπραήμ Τσετίν. «Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε σε ποιο δωμάτιο ακριβώς κρατήθηκε ο Κόμης Δράκουλας, αλλά ήταν κάπου εδώ» πρόσθεσε.

Αν και πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Κόμης Δράκουλας φυλακίστηκε στη Ρουμανία (άλλοι υποστηρίζουν στην Ουγγαρία) για συνεργασία με τους Τούρκους, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας της Βλαχίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1431 στην πόλη Σιγκισοάρα της Τρανσυλβανίας και πέθανε το 1476, πέρασε 12χρόνια φυλακισμένος στην Τουρκία.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis