Η ιστορία του ναυαγού ψαρά που κατάφερε να επιζήσει 16 ολόκληρους μήνες χαμένος στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπαρένγκο, του ναυαγού ψαρά που κατάφερε να επιζήσει 16 ολόκληρους μήνες χαμένος στον Ειρηνικό Ωκεανό!
Ο 37χρονος Χοσέ είπε στους αξιωματούχους πως απέπλευσε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 από το Μεξικό, 10.000 χιλιόμετρα μακρύτερα, για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι άνεμοι τον παρέσυραν και χάθηκε στη θάλασσα.


Όπως είπε μετά τη διάσωσή του ο Χοσέ κατάφερε να μείνει ζωντανός τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.
 



Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, με τη βοήθεια διερμηνέα, ο 37χρονος ευχαρίστησε τον θεό που είναι ζωντανός, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν θυμάται πολλά από το ταξίδι του.

«Όλα έχουν γίνει πλέον μια σκέψη: θάλασσα, θάλασσα», είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να θυμηθεί τις λεπτομέρειες, ενώ δήλωσε ότι θέλει απεγνωσμένα να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του, το Μεξικό.
 


Βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε κατάσταση αποπροσανατολισμού σε μια απομακρυσμένη κοραλλιογενή ατόλη όπου τα κύματα ξέβρασαν τη μήκους 7,3 μέτρων βάρκα του από φάιμπεργκλας. Ένα σκάφος του Λιμενικού τον μετέφερε στη Μαζούρο, την πρωτεύουσα των Νησιών Μάρσαλ.

«Κατέβηκε από το σκάφος με μια πολύ πυκνή γενειάδα», είπε τηλεφωνικά προς το Reuters ο Τζακ Νίντενταλ, ένας κινηματογραφιστής με έδρα το Μαζούρο.
«Δυσκολεύεται να περπατήσει, τα πόδια του είναι πολύ αδύνατα. Δεν είμαι έτοιμος να το χαρακτηρίσω απάτη, πιστεύω πως ο άνθρωπος αυτός πέρασε πολύ καιρό στη θάλασσα», πρόσθεσε ο Νίντενταλ αφού μίλησε για λίγο με τον Αλμπαρένγκο μέσω διερμηνέα.
 






Ένας νοσηλευτής τον βοήθησε να κατέβει τη σκάλα του σκάφους του Λιμενικού και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.
«Επρόκειτο να είναι μια ημερήσια εκδρομή για ψάρεμα, αλλά οι βόρειοι άνεμοι τους έβγαλαν από την πορεία τους», δήλωσε προς τα μέσα ενημέρωσης ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Νησιά Μάρσαλ Τομ Αρμπρούστερ.

Ο Αλμπαρένγκο, ο οποίος είναι ψαράς εδώ και 15 χρόνια, σύμφωνα με τις Αρχές, απέπλευσε με έναν άλλο ψαρά, ηλικία 15 ως 18 ετών, αλλά ο έφηβος απεβίωσε ένα μήνα αργότερα, ενώ ήταν χαμένοι στον ωκεανό.







Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες και σχεδιάζουν να έρθουν σε επαφή με την οικογένειά του στο Ελ Σαλβαδόρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα Νησιά Μάρσαλ έχουν πληθυσμό 68.000 κατοίκων, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι σε 24 ατόλες.




Το 2006, τρεις Μεξικανοί ψαράδες που διασώθηκαν από ένα ταϊβανέζικο αλιευτικό τόνου κοντά στα νησιά, είπαν πως είχαν περάσει σχεδόν 9 μήνες στη θάλασσα, παρασυρμένοι από τα κύματα του Ειρηνικού πάνω σ' ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.




























www.apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis